Gyanús körülmények

2024.06.25. 18:04

Német szála is van Cseh Katalinék uniós botrányának

Az üggyel összefüggésben a NAV munkatársai három éve nyomoznak, az eddig megjelent információk szerint a Cseh családhoz köthető céghálózat tagjai gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez.

MW

A Cseh Katalin-üggyel kapcsolatban a NAV munkatársai három éve nyomoznak

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Németországból is megérkezett az a jogsegély, amelyet a Cseh Katalinékhoz köthető uniós pénzügyi botránnyal összefüggésben kért a költségvetési csalás gyanújával nyomozó Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyar Nemzetnek megküldött válaszából. Azt, hogy a dokumentumban milyen megállapításokat tettek, egyelőre nem lehet tudni.

A Momentum bukott politikusát is „karcolgató” ügyben korábban már több külföldi jogsegélyt is kezdeményezett a magyar hatóság. A megkeresett országok közé tartozott Litvánia, Lengyelország és Csehország is. A válasz mindhárom országból megérkezett, a cseh jogsegély kiértékelése már megtörtént, a litván és lengyel választ pedig még elemzi a hatóság.

A teljes cikk a további részletekkel IDE KATTINTVA olvasható!

Az uniós pályázatokkal kapcsolatos botránnyal kapcsolatban az alábbi cikkeinkben írtunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában