Ünnep a Margit Kórházban

2024.06.29. 12:40

Semmelweis-nap - Elismeréseket adtak át a csornai kórházban

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték pénteken a csornai Margit Kórházban, Semmelweis-nap alkalmából. Igazgatói dicséreteket is átadtak a jeles napon.

Cs. Kovács Attila

Semmelweis Ignác, a legismertebb magyar orvos születésnapja, július elseje 1992 óta a magyar egészségügy napja, 2011-től pedig munkaszüneti nap az ágazat dolgozóinak Semmelweis-nap. Dr. Ábrahám Péter, a csornai Margit kórház megbízott főigazgatója a Semmelweis-nap megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók nehéz és mindennapi viszontagságos körülmények között dolgoznak. 

„A mi hivatásunk közel 2500 éves. Mindenki legyen büszke a hivatására és felemelt fejjel végezzük a munkánkat”

 – jegyezte meg. A Margit kórházban ünnepelték a dolgozókat.

Semmelweis-nap
Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a csornai kórházban. Fotó: Cs. K. A.

Semmelweis-napi ünnepi beszéd

Orbán Gyöngyi ápolási igazgató köszöntőjében szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy nehéz idők járnak az egészségügyre. „Még soha nem volt szükség ennyire az összetartásra, egymás munkájának a tiszteletére, egymás támogatására” – mondta. 

A rendezvényen dr. Csákány Adalbert osztályvezető főorvos mondott ünnepi beszédet. „Ismerik-e az emberek a Semmelweis-napot? Nem vagyok benne biztos, hiszen ezen a napon is nagyon sok telefont kapunk a rendelésekkel kapcsolatban” – jelezte. 

Dr. Csákány Adalbert. Fotó: Cs. K. A.

„Semmelweis Ignácról lehetetlen újat mondani – fogalmazott. – Én is inkább zsenialitására szeretnék rámutatni, ami abban rejlik, hogy megtalálta az összefüggéseket a boncolások és a gyermekágyi lázban elhunyt nők leletei között. Megállapította, hogy a nők azért haltak meg szepszisben, mert a boncolást végző orvostanhallgatók mosdatlan kezükkel a holttestből bomló anyagokat vittek át a szülő nőkbe. Mit is üzenhet nekünk küzdelmes munkássága? Szakmai elhivatottsága a motivációt, az innovatív gondolkodást és a felelősségtudat fontosságát.” 

Az ünnepségen elismerésben részesült Bognár Terézia röntgenszakasszisztens, Cser Adrienn diplomás ápoló, Csaplár Vincéné szakápoló, Cser Erika konyhai dolgozó, Czédli Tamás gyógymasszőr, dr. Frank Péter sebész főorvos, Gulyásné Czinder Renáta szakasszisztens, Horváth Istvánné segédápoló, Kreiter Tímea számviteli ügyintéző, Könnyüdné Horváth Erzsébet szakápoló, Petényi Anett OKJ-ápoló, Tekéné Derdák Lívia, Varga Péterné Erika szakápoló. Dr. Lőrincz Tünde belgyógyász szakorvos főorvosi kinevezést kapott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Menyhárt Ildikó vehette át. 

Elismerések az ünnepek

Bognár Terézia Rtg szakaszisztens

Ahogy mindenki ismeri Gréti, 1996-ban szerzett röntgenasszisztensi végzettséget, 2005-ben képi diagnosztikai képesítést. Pályáját soha nem hagyta el, vagy szakította meg, a munka világába való belépése óta a Csornai Margit Kórház dolgozója. Első munkaviszonya 1994-től indult, majd a nyugdíjazását követően 2022 augusztusától tovább dolgozik a csornai kórház röntgen osztályán. 2023 február 1-től a röntgenosztály vezető asszisztense lett. Mindig kitartott a munkaköre mellett, főleg akkor, amikor az osztály tartósan komoly humánerő gondokkal küzdött, és aktívan segített ennek helyre állításában. Kiváló szakmai tudás jellemzi. Kiegyensúlyozott, nyugodt személyiség, ösztönző, segítőkész. Rendelkezik mind azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel egy jó, szakmáját szerető, csapatban dolgozó, csapatot vezető asszisztensnek rendelkeznie kell.

Cser Adrienn diplomás ápoló

Adrienn 2010 óta végzi munkáját a Csornai Margit Kórházban. Ápolónőként dolgozott a Sebészeti osztályon, Krónikus belgyógyászati osztályon, Gasztrorehabilitációs osztályon. 2019-ben diplomát szerzett, és egy magasabb kompetencia szintre emelte munkáját. 2023. december 01-től osztályvezető ápolói megbízást kapott a Tüdőgyógyászati-és légzésrehabilitációs osztályon. Új munkakörébe gyorsan beilleszkedett, mind a munka szervezése mind a betegek ellátása terén kiváló munkát végez. Állandó résztvevője a kórházon kívüli rendezvényeknek, versenyeknek, csapatépítő összejöveteleknek. 

Csaplár Vincéné szakápoló

Márti 28 éve dolgozik a kórházban. Dolgozott többek között a sebészeti osztályon, a krónikus belgyógyászati osztályon, és jelenleg a gasztroenterológiai rehabilitációs B osztály kollektíváját erősíti. Mindig lehetett és lehet rá számítani, hiszen ha helyettesíteni kellett, mindig készen állt felvenni a műszakot. Munkáját mindig szaktudással végezte. Nyugdíjba vonulása után munkája hiányozni fog az osztályon. 

Cser Erika konyhai dolgozó

Erika 2019 óta dolgozik az élelmezési osztályon, konyhalány beosztásban. Munkatársaival nagyon jó kapcsolatot ápol. Mindig jókedvű, segítőkész. Feladatát felelősségteljesen látja el. Minden munkafolyamatot rá lehet bízni, melyet szorgalmasan, a legjobb tudása szerint, megbízhatóan végzi. Munkájára mindig, minden körülmény között lehet számítani.

Czédli Tamás gyógymasszőr

Tamás a neurorehabilitációs részlegen dolgozik gyógymasszőrként. Kiemelkedő munkafegyelemmel, szaktudással, empátiával látja el a rábízott feladatokat. Barátságos, és tisztelettudó. Munkahelyi közösségébe jól beilleszkedett, kiváló alkalmazkodóképességgel rendelkezik. A kórházban megforduló betegek csak pozitívan nyilatkoztak a munkájáról. 

Dr. Frank Péter sebész főorvos

A Főorvos Úr 1991 szeptembere óta dolgozik a Csornai Margit Kórházban. Kezdetben a Sebészeti osztályon dolgozott, a műtéti team meghatározó tagja volt, jelenleg az Egynapos sebészeti részleg szakmavezető főorvosa, a Rendelőintézet vezető főorvosa, a Főigazgató távolléte idején helyettesíti őt, képviseli az intézményt. A Sebészeti szakrendelésen naponta ellátja az oda érkező betegeket. Tapasztalatával, gyors problémamegoldó képességével nagyban hozzájárul intézményünk jó megítéléséhez. Megbízható, precíz, szakmai munkáját magas színvonalon, felelősségteljesen végzi. Vezetőként nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra, mind az intézményen belül, mint az intézményen kívül. 

Gulyásné Czinder Renáta szakasszisztens

A Neurorehabilitációs részleg Neurológiai és Stroke szakrendelésén dolgozik. Munkáját a lelkiismeretes odaadás, empátia, szakmai tudás jellemzi. A betegekkel türelmes, előzékeny, segítőkész. Más osztályon, részlegen való helyettesítést teljes egészében rá lehet bízni. Reni, a kórházon kívüli csapatépítő rendezvények állandó résztvevője. Megjelenésére mindig lehet számítani. Szakmai tudásával, kedves emberi jellemével kivívta munkatársai megbecsülését. 

Horváth Istvánné segédápoló

Márti segédápolói munkája a krónikus belgyógyászati osztályon az egyik legfontosabb munka. Az ott kezelt, ápolt betegek ellátásában nélkülözhetetlen feladata van. Kedves, mosolygós természete szelíd hangja az ott fekvő sokszor kiszolgáltatott betegeknek már önmagában gyógyszer. A betegek felé tanúsított szeretetteljes magatartása kiemelkedő. Szorgalma, segítőkészsége, munkatársaihoz fűződő kollegiális kapcsolata alapján javasoljuk jutalmazásra. 

Kreiter Tímea számviteli ügyintéző

Tímea 2014-től dolgozik a kórházban. Először kézbesítő, majd 2019.-től gazdasági ügyintézőként dolgozott. 2023 -tól számviteli ügyintézőként dolgozik. A munkája területén képzett szakember. Tímea pénzügyi gazdasági területen helyettesítést is végez. Soha nem mond nemet egyetlen új feladat elvégzésére sem. Mindenkivel segítőkész, folyamatosan számíthatunk munkájára. 

Könnyüdné Horváth Erzsébet szakápoló

Erzsi 1992 óta a kórház dolgozója. Évtizedes tapasztalattal, jó helyzetfelismerő és problémamegoldó képességgel gyors, alapos munkát végez. A fiatalabb korosztályt szívesen tanítja, tudását készséggel megosztja. Az egészségügyben töltött hosszú idő alatt a Belgyógyászati Osztályra került betegek nagy részét már ismeri, életkörülményeikről is tájékozódva elősegíti a betegetek gyógyulását. Munkáját nagy empátiával végzi. Minden körülmények között lehet rá számítani. 

Petényi Anett OKJ ápoló

Anett munkáját lelkiismeretesség, megbízhatóság, segítőkészség jellemzi. Munkáját szakmai tudással, körültekintően látja el. A betegek ellátásában nagy empátiájával, szakma szeretetével kivívta elismerésüket. Kollégái is mindig mindenben számíthatnak rá, igazi csapatjátékos. 

Petényi Anett igazgatói dicséretben részesült. Fotó: Cs. K. A.

Tekéné Derdák Lívia

Lívi 5 éve dolgozik intézményben. Munkavégzése mellett szakmailag képzi magát. Szociális ápoló és gondozó végzettsége mellé idén általános egészségügyi és egészségügyi asszisztensi képesítést szerzett. Munkája igényes körültekintő, szakszerűen látja el feladatát. a kórházon kívüli csapatépítő rendezvények állandó résztvevője A betegekkel, munkatársakkal empatikus, mindig mindenben számíthatnak rá. 

Varga Péterné Erika szakápoló

Erika 37 éve intézményünk dolgozója, munkáját lelkiismeretesen, magas szakmai hozzáértéssel végzi. A betegekkel és a hozzátartozókkal megértő, türelmes és segítőkész. Kollégáival jó a kapcsolata, mindenben számíthatnak rá. Az évek során az osztályt érintő változások is kitartását és jó alkalmazkodó képességét bizonyítják. 

Dr. Lőrincz Tünde belgyógyász szakorvos

Megköszönve Csorna- és vonzáskörzete egészségügyi ellátásában végzett példaértékű munkásságát Dr. Lőrincz Tünde adjunktust főorvosi kinevezésben részesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában