Torna

2024.08.05. 09:20

A győri Bácskay Csenge már Los Angelesre koncentrál

Kisalföld.hu

Bácskay Csenge, a Győri AC versenyzője rendhagyó olimpiát zárt. A magyar tornász – ha a helyezést nézzük, akkor – a legjobb lett a hazai női indulók között, hiszen ugráson harmadik számú tartalékként a 11. lett.

„Egészen az ugrás fináléig edzettem. Nem volt könnyű a mögöttem lévő időszak, hiszen az olimpia előtt részleges bokaszalag-szakadásom lett. Nagyon sok támogatást és biztatást kaptam. Az edzőmmel, Draskóczy Imrével sokat beszélgettünk, hogy hogy lehet felépíteni így az olimpiát, és megcsináltuk” – mondta Bácskay Csenge, aki egy bomba hírrel is szolgált.

„A sors úgy hozta, hogy Nebraska után a Georgiai Egyetemen folytatom a tanulmányaimat, ahol Simone Biles edzőjével is együtt dolgozom, aki nem más, mint Cecile Canqueteau-Landi. Ezért is volt érdekes az, hogy például a párizsi finálé előtt, mint tartalék, nekem is be kellett melegítenem, és együtt nyújtottunk az immár hétszeres olimpiai bajnokkal, akivel váltottunk is pár szót.” – nyilatkozta Bácskay Csenge.

A magyar tornász elmondta, hogy szeretné folytatni – ahogy ő fogalmazott – az elit tornát, azaz a magyar válogatott rendelkezésére áll továbbra is, és az egyetemi versenyeken is hajt a sikerekre, de fél szemmel már Los Angeles-re koncentrál.

„Párizsban olyan sok pozitív dolog történt velem a  nehézségek ellenére, hogy meg is fogalmaztam magamban: a cél, hogy négy év múlva is ott legyek az ötkarikás játékokon. 

Fotó:  MTI/Kovács Tamás

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában