Jégkorong

1 órája

Magyar Kupa – Háromgólos előnyben az UNI Győr ETO HC

A jégkorong Magyar Kupa első felvonásában a

Kisalföld.hu

A zöld-fehérek jó helyzetből várhatják a visszavágót.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Lehel HC 6–3 (2–2, 2–0, 2–1)

Győr, Magyar Kupa-mérkőzés, 379 néző. V: Fényi, Németh M.

ETO: Róth – Takács B., Fekete B., Szűcs (1), Horváth R. 1, Dézsi (1). Cs.: Csölle 1, Majoross, Makovics 2 (1), Nagy M. (1), Madácsi (1), Láday B., Láday Á., Koczkás 1, Sipák, Lévai, Wenner, Tovkach (1), Jábor 1 (3), Csata (1), Farkas I. Játékos: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Horváth R. (4.), Csölle (8.), Koczkás (31.), Makovics (34., 52.), Jábor (52.), ill. Antal (5.), Pinczés (19.), Prilutskii (53.).

Alig három perc elteltével sikerült megszerezniük a vezetést a hazaiaknak, Horváth Richárd kapott szép visszapasszt, amit higgadtan gurított a bal alsóba (1–0). Egy percet kellett csak várni a válaszra, emberelőnyös támadásból sikerült a lepattanót Antalnak Róth kapujába „tessékelnie” (1–1). Ezután ismét csak három percet kellet várni egy hazai gólra, gyönyörű hármas összjáték után Csölle Dániel bombázott éles szögből a vendégek kapujába (2–1). Már-már úgy tűnt, hogy egygólos győri előnnyel mehetnek a szünetre a csapatok, de egy perccel a sípszó előtt Popov eresztett meg egy bombát a kék vonalról, amivel hátba lőtte a kapu előtt elkorcsolyázó Pinczést, akiről gellert kapva a korong védhetetlenül vágódott a győri hálóban (2–2).

A második harmadra sikerült ritmust váltania az ETO-nak, a játékrész közepén Koczkás Márk kapott szép keresztpasszt, amit kapásból el is lőtt, Monostori már nem tudott visszaérni (3–2). Nem sokkal később Makovics Bence találta szemben magát egyedül a jászberényi hálóőrrel és egy szép cselt követően emelt a jobb felsőbe (4–2).

Az utolsó felvonás ismét sokkal kiegyenlítettebb párharcot hozott, az első tíz perc mindkét oldalon a kihagyott helyzetekről szólt. Ezt a hazaiknak sikerült megtörniük, egy lepattanót követően Jábor Bendegúz lehetetlen szögből, szinte a gólvonalról talált be Monostori kapujába (5–2). A középkezdést követően ismét az előző gól két főszereplője került előtérbe, egy magasan szálló korongot vett le kézzel a vendégek kapusa és korcsolyázott előre, hogy indíthassa csapattársait, de senki nem volt előtte, Jábor pedig szemfülesen csapott le a korongra, amit aztán Makovics Bence lőtt be az üresen tátongó kapuba (6–2). Hét perccel a lefújás előtt Prilutskii volt eredményes egy középre adást követően (6–3).

Jábor Bendegúz 1+3, Makovics Bence 2+1 ponttal emelkedett ki a győriektől. A visszavágót október 29-én, kedden játsszák Jászberényben.

A győriek legközelebb szombaton az Andersen Ligában lépnek jégre: október 19-én, 18 órakor az újonc Egerszegi Titánokat fogadják a Győri Jégsport Központban. Érdekesség, hogy a zalaiaknál négy olyan játékos is szerepel, akit a győriek adtak kölcsön.

Az is eldőlt, hogy az európai egyetemi ligában (EUHL) október 22-én, 18.30 órakor kezdi meg szereplését a győri csapat: az első ellenfél a szlovákiai Trencsén lesz Győrben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában