Próbára bocsátás

2 órája

Körfűrészre és rádióra utazott - A termékeket és a pénzt is megtartotta volna a csaló vásárló

A csalás vétségének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratában próbára bocsátást indítványozott azzal a férfival szemben, aki csalárd módon akart pénzhez jutni.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a büntetlen férfi egy áruházlánc tatabányai boltjában tavaly február 23-án egy darab 24.999 forint értékű akkus körfűrészt és egy 29.999 forint értékű akkus rádiót vásárolt meg. A férfi ezután átment az áruházlánc másik tatabányai boltjába, ahol levett a polcról egy-egy darab, a korábban megvásárolt termékekkel azonos akkus körfűrészt és akkus rádiót, majd a vásárlást igazoló bizonylattal megkísérelte visszavételeztetni a kasszánál a termékeket. Így az üzletnek 54.998 forint kárt okozott volna, azt a látszatot keltve, mintha a polcról levett és pénztárhoz vitt termékeket korábban megvásárolta volna.

 A férfi szándékát azonban az áruházi eladó észlelte és jelezte a biztonsági őrnek, melynek következtében az elkövető elmenekült az áruházból. A férfit az időközben a helyszínre kiérkező rendőr járőrök az áruház melletti területen elfogták. Az elkövető a cselekmény elkövetését beismerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában