Cselgáncs

7 órája

A koroncói Gyertyás Róza szerezte a századik magyar Grand Slam-érmet

Gyertyás Róza bronzérmet nyert az Abu-Dzabiban megrendezett Grand Slam-tornán, ez volt a magyar judósok századik medálja a Grand Slam-sorozatban.

Kisalföld.hu

Volt oka a mosolyra Gyertyás Rózának, bronzérmes lett Abu-Dzabiban.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában megrendezett viadalon huszonkilenc ország kétszáztizenkilenc dzsúdósa lépett tatamira, köztük a magyar válogatott hét versenyzője.

Az 52 kilogrammos hölgyek versenyében kilenc sportoló harcolt az érmekért, így Gyertyás Róza mindjárt a negyeddöntőbe jutásért harcolhatott az első párharcban, és vazarival győzni is tudott a francia Metrot ellen. Az elődöntőben az Ázsia-bajnoki ezüstérmes mongol Lkhagvasuren nyert ipponnal, de a bronzmeccs már ismét a Koroncói Tutti JK judósáé volt, aki a brazil bajnok Conceicao ellen ipponnal szerezte meg a győzelmet, ezzel együtt a magyarok századik Grand Slam-érmét.

"Korábban már szereztem érmet Grand Slam-versenyen. A mostaninak azért örülök, mert ez jó visszaigazolás számomra, hogy az olimpiai utáni időszakot jól kezdtem, ott a helyem a legjobbak között, képes vagyok jó eredményekre. Egy hónappal ezelőtt ötödik voltam, szóval nem vagyok elégedetlen" – értékelt Gyertyás Róza, akinek természetesen célja, hogy 2028-ban ott legyen a Los Angeles-i játékokon.

"Az még nagyon messze van, de úgy fest, jó úton indultam el. Az Abu-Dzabiban mutatott teljesítményem nem volt rossz, akit kellett, megvertem, a mongol lány ellen sem volt olyan rossz, de ő előbbre van a világranglistán, illetve talán lehettem volna kicsit összeszedettebb, de szerintem jól álltam a bele a meccsbe. Lesz ez még jobb is" – fogalmazott a koroncóiak üdvöskéje, aki idén még talán tatamira lép Tokióban.

"Eredetileg Tel-Avivban lett volna egy GS-verseny, de azt érthető okokból most nem rendezik meg, Japánba pedig még nem biztos, hogy elutazom, de keményen készülök, hiszen jövőre komoly terveim vannak. Idén mind az Európa-, mind a világbajnokságon a tizenhat között fejeztem be a küzdelmeket, szeretnék a következőkön jobban szerepelni, illetve jó lenne a World Mastersen is ott lenni. Ehhez a világranglistán kell minél előbb lenni, mert ez alapján áll össze a mezőny" – zárta szavait Gyertyás Róza, aki végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, és most Miskolcra jár, ahol mérnök-informatikát tanul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában