Asztalitenisz

2 órája

Győri elnöke lehet az európai szövetségnek

A linzi kontinensviadal keretében csütörtökön tartják az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) tisztújító kongresszusát, az elnöki posztra a magyar szövetséget (MOATSZ) irányító győri Kovacsics Imre is kandidál.

Kisalföld.hu

Kovacsics Imre (balra) a nemzetközi szövetség főtitkárával, Raul Calinnal.

Fotó: ITTF

Az 53 éves sportvezető májusban jelentette be, hogy harcba száll az elnöki pozícióért. A SPA Hungary Holding Zrt. testnevelő tanári végzettséggel is rendelkező tulajdonos-vezérigazgatója tavaly június óta a MOATSZ elnöke.

A luxembourgi központú ETTU elnöke jelenleg az orosz Igor Levityin, aki azonban önként felfüggesztette a tevékenységét, így a szervezetet ügyvezető elnökként a portugál Pedro Miguel Moura irányítja. Ő lesz Kovacsics egyetlen ellenfele az elnöki posztért.

A magyar sportvezető az utóbbi hónapokban megpróbált minden európai sportági vezetővel személyesen találkozni, mint mondta, ez 95 százalékosan sikerült.

A fogadtatásom jó volt, a hátrányom talán annyi, hogy alig több mint egy éve vagyok itthon elnök. Másrészt viszont hallottam olyan jellemzést is, hogy olyan vagyok, mint a friss oxigén a véráramban, az pedig mindig nagyon kell. Az előnyöm ez lehet, hogy máshogy látom a dolgokat, mint aki már hosszú ideje az asztaliteniszben dolgozik

– nyilatkozta Kovacsics Imre.

Az esélyeivel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha mindenki úgy szavaz majd, ahogy szemtől szemben ígérte, akkor nyerni fog.

„Úgy gondolom, hogy kiváló szakmai anyagot tettem le a tagság elé, hét pontban fogalmaztam meg az elképzeléseimet. Világszinten szeretném erősíteni az európai asztalitenisz érdekérvényesítő képességét, a sportdiplomáciát. Szeretném megerősíteni gazdaságilag az ETTU-t, ez fontos ahhoz, hogy szakmailag is előre tudjunk lépni. Fontosnak tartom a környezetvédelmet is és megoldási javaslatot tettem egy európai székház létesítésére. Emellett a programom része az oktatás, egy életpályamodell bevezetése és az egészségvédelem területe is” – fejtette ki a MOATSZ elnöke, aki hozzátette:

„Nem ellenfélként tekintek portugál kollégámra, nem őt akarom legyőzni, hanem valamiért szeretnék dolgozni. Remélem, szép jövőképet tudok mutatni az asztalitenisznek.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában