Női kosárlabda

3 órája

Európa-kupa – Hosszabbításban nyert a Sopron Basket

A női kosárlabda Európa-kupában a Sopron Basket idegenben hosszabbítás után nyert a török Bodrum Basketbol otthonában.

Kisalföld.hu

Idegenbeli bravúrral kezdtek a zöld mezes soproniak.

Fotó: fiba.basketball

Bodrum Basketbol–Sopron Basket 80–86 (16–23, 23–15, 19–10, 15–25, 7–13) – hosszabbítás után

Bodrum, női Európa-kupa, E-csoport, 1. forduló. V.: Perlic (horvát), Tiganisz (görög), Hoxha (albán).

Bodrum: Thomas 7/6, Ferrari 3/3, JUSKAITE 25/12, KRAJISNIK 8, LI 19/6. Cs.: BILGIC 11/9, Tasar 7/3,  Edző: Ayhan Avci.

Sopron: REID 26/6, FRISKOVEC 9/9, PAVLOPULU 7/3, Varga A. 9/3, MONROE 10. Cs.: Papp K. 4, KRIVACEVIC 14/3, Böröndy 7/3, Sitku. Edző: Gáspár Dávid.

A kezdeti dobópárbajban a Bodrunból a kétméteres kínai Li villogott, de Krivacevic duplájával és triplájával 7 ponttal elléptek a vendégek. A második etapban a törökök egy 17–4-es rohammal 6 ponttal elléptek a széteső Soprontól, amely a félidő hajrájában egy 8–0-lal visszavette a vezetést. Szünetben 1 pont volt a török előny. Szünet után Varga közeli és távoli dupláját Thomas és Bilgic dobott hármasa követte. A Bodrun magához ragadta az irányítást és 10 pontos vezetést szerzett a záró etap előtt. Egy 10–5-ös három perccel felezte hátrányát a Sopron, amely Reid és a duplát, majd triplát is dobó Pavlopulu vezetésével fordított, de Juskaite bravúros, dudaszós triplája után jött a hosszabbítás. Ebben Reid, Monroe és Friskovec kosaraival a Sopron bizonyult jobbnak.

Nyilatkozatok

Gáspár Dávid: – Hatalmas és jóleső győzelmen vagyunk túl. A csapat egy nagyon komoly hátrányból jött vissza és örömteli jövőbe mutató jel, hogy együtt tudtunk maradni, jó támadásokat és védekezéseket sikerült kivitelezni, visszajönni a meccsbe. Különösen értékes, hogy hosszabbításban sikerült kiharcolni a győzelmet. Nagyon örülünk, szurkolóinknak is köszönjük, hogy otthonról biztattak bennünket.

Stephanie Reid: – Jó kis győzelem ez az Európa-kupában. Nagyon kemény, fizikális és hullámzó csata volt, de örülök, hogy végig egységesek tudtunk maradni, és még ha a végén egy triplával hosszabbításra is fordult a találkozó, mi kerekedtünk ki belőle a végén győztesen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában