Női kosárlabda

3 órája

Euroliga – Huszonegy ponttal kapott ki a SERCO UNI Győr – galéria

A nagyszünetben még döntetlenre állt az olasz bajnokkal a SERCO UNI Győr, végül azonban 80–59-re kikapott hazai pályán a női kosárlabda Euroliga nyitófordulójában.

Kisalföld.hu

A fehér mezes Dubeiék ellenállását a második félidőben felőrölte az olasz bajnok.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–Umana Reyer Venezia 59–80 (14–18, 20–16, 11–24, 14–22)

Győr, női Euroliga-mérkőzés, 400 néző. V.: Zupancic (szlovén), Ignatiou (ciprusi), Dragojevic (montenegrói).

SERCO UNI Győr: Angyal, Dubei 10/6, Bach 2, TELENGA 4, KISS V. 8. Cs.: Dombai 8/6, Garbin 10/6, Wentzel 4, GOREE 13. Edző: Cziczás László.

Umana Reyer Venezia: SMALLS 14/9, VILLA 11/3, Fassina, Stankovic 6, KUIER 14/6. Cs.: Santucci 2, Berkani 5, CUBAJ 15, Nicolodi, PAN 13/9. Edző: Andrea Mazzon.

A hazaiak 6–0-val kezdtek, a vendégek több mint két perc után triplából szerezték első kosarukat. Ez lendületet is adott az olasz bajnoknak, hiszen egy 13–0-val fordítottak (4. perc: 6–13). Indokolt volt a győri időkérés. Dombai hárompontosa szakította meg a vendégek rohanását. A szakasz második felében állandósult a 3–4 pontos vendégvezetés (14–18).

A második tíz percet az olaszok kezdték jobban, Goree egy perc után megszerezte első győri pontokat a negyedben. A 13. percben megint nagyobb volt a különbség (16–25). Dubei triplája után viszont már csak egy pont volt a hátrány (17. perc: 28–29). Két perccel a félidő vége előtt Kiss Virág közelijével visszavette a vezetést az UNI Győr (32–31). A nagyszünetben döntetlen volt az állás (34–34).

 

A második félidőben több mint két perc kellett az első kosárhoz, az olaszok dobták. Az újabb vendégtalálat után Cziczás László kért időt. Három és fél perc után Wentzel Nóra három büntetőt dobhatott – az első kettő ment be (36–38). A negyed közepén Goree kosár plusz büntetőjével ismét vezettek a hazaiak (41–40). A szakasz hajrájában azonban elléptek a velenceiek, így komoly hátrányból várták a záró tíz percet a győriek (45–58).

Pontos olasz büntetőkkel folytatódott a mérkőzés, a házigazda két és fél perc után Telenga révén volt eredményesek először (47–60). Garbin hármasa némi reménysugarat jelentett, de még mindig távol volt a vendégektől a zöld-fehér alakulat (50–62). Tovább növelte az előnyt a Venezia (36. perc: 53–69). A meccs hajrájában sokat már nem változott a játék képe, az olasz bajnok remekül menedzselte a mérkőzést, és végül magabiztos győzelmet aratott. A győri csapat az első félidőben jól játszott, viszont a harmadik negyed közepétől kezdődő majdnem hétperces rövidzárlat – ezt az időszakot 17–2-re nyerte a Venezia – végzetesnek bizonyult.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Megérdemelten nyert a Velence. Nálunk több játékos is most debütált az Euroligában. Hiányzik egy irányítónk és egy mezőnyemberünk is, velük kiegészülve erősebbek leszünk, illetve dolgozunk azon, hogy azokat a hibáinkat kijavítsuk, amiket elkövettünk.

Kiss Virág: – Egy félidőig jól játszottunk, voltak hibák, de azokat kijavítottuk. Szünet után rosszul kezdtünk, puha volt a védekezésünk, ezt nem engedhetjük meg ebben a ligában. Tudjuk, miben kell fejlődni és változtatni, és bízom benne, napról napra lépünk előre.

Andrea Mazzon: – Sok új játékos van a csapatban, az első meccsek pedig mindig különlegesek. Hullámzó volt a játék, nagy rotációval küldtem pályára a csapatot. A második félidőben nyomást helyeztünk a győriekre, nem engedtük a hárompontosakat. Öt játékosunk is öten is dupla számjegyű statisztikát értek el. A csapat bebizonyította, hogy itt van a helye a ligában.

Francesca Pan: – Lassan kezdtünk, de a második félidőben a felkeményedett védekezésből könnyű kosarakat szereztünk, ami magabiztosságot adott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában