Fejlesztések

2 órája

Újabb jegyautomatákat telepít Győr-Moson-Sopronba a MÁV-Volán Csoport

Térségünkbe is kerül a MÁV-Volán Csoport új közös automatáiból.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Kisalföld archívum

MÁV-VOLÁN-csoport most 1,1 milliárd forint értékben összesen 110 új automatát helyez ki:

  • 93-at a Volánbusz hálózatán,
  • 11-et a HÉV-nél,
  • 6-ot pedig a MÁV-START-nál.

A fejlesztéssel országszerte 658-ra nő az automaták száma.

A 110 jegykiadó automatából év végéig várhatóan hetven kerül ki, 2025 első felében pedig a fennmaradó automatákát is üzembe helyezik a Volánbusz és a MÁV-START állomásain. A beruházáson belül a Volánbusz állomásaira összesen 93 darabot telepítenek, melyek közül 30 kizárólag bankkártyát fogad el, míg az összes többi most beszerzett automata készpénzes és bankkártyás fizetést egyaránt támogat. A Volánbusz esetében a központi régióba, azaz Pest, Fejér és Komárom-Esztergom vármegyébe 49, a nyugati régióba  Győr-Moson-Sopron vármegyébe, Baranyába,, Somogyba, Vas, Veszprém, Tolna és Zala vármegyébe 15, a keleti régióba, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe pedig 29 jegykiadó automata érkezik. Jellemzően a megyeszékhelyek legnagyobb autóbusz-állomására, illetőleg a megye nagyobb városaiba.

A jegykiadó automatákban megvásárolhatók a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járataira szóló helyközi menetjegyek és helyjegyek, a vármegye- illetve országbérletek, illetve ezek kedvezményes változatai, a Vármegye24, illetve Magyarország24 napijegyek, továbbá a Budapest bérletek és a BKK napijegy típusú jegyei is. Az automatákból a HÉV-vonalak budapesti szakaszára érvényes vonaljegy típusú jegyek nem vásárolhatók meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában