Memento

3 órája

Megemlékeztek az aradi vértanúkról Mosonmagyaróváron

Kisalföld.hu

Tizedik alkalommal emlékeztek meg az aradi vértanúkról, az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület tagjai. Minden évben hasonló a forgatókönyv, de a témaválasztás évről évre változik – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől, Czére Zsuzsannától. 

Amíg tavaly Kazinczy Lajos életét és halálát tártuk fel, addig idén megemlékeztünk mindenkiről, akit 1849 és 1854 között végeztek ki. Sajnos városi szinten nincs megemlékezés, így fontosnak tartjuk, hogy mi minden évben egy kisebb, bensőséges gyertyagyújtással tisztelegjünk a hősök előtt, akik életüket adták a hazáért

 – emelte ki az egyesületi elnök.

Hozzátette: "Szeretettel várunk minden érdeklődőt a rendezvényeinkre, hisz nem kötelező tagnak lenni, a részvétel mindig nyitott mindenki számára. Következő rendezvényünk jövő héten pénteken lesz a Cselley Házban, ahol Miklósvölgyi János festőművész lesz a vendégünk, aki Ember és művészet keresztútjárása címmel tart előadást."
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában