Szabadidősport

2 órája

Rekord nevezés az MVM Sopron Félmaraton Európa Futáson

Páder Vilmos

Fotó: Páder Vilmos

Nagy érdeklődés, több mint ezer hozzátartozó, szimpatizáns, 411 nevező, ideális idő, jó szervezés, szórakoztató műsorok jellemezték az MVM Sopron – Félmaraton Európa Futás rendezvényét.

A futók három táv közül választhattak: 7, 14 és 21 km, ezt egyéniben vagy váltóban teljesíthették. Az útvonal Sopron legszebb részeit érintette, ami önmagában is egyedülálló, mivel a leghűségesebb magyar városban található a főváros után a legtöbb műemlék. A távokat a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, az IAAF képviselői hitelesítették. A szervezők a jó hangulatról is gondoskodtak. A Dirty Dance Sopron Egyesület táncosai és a Horváth Tamás vezette népszerű Brass Line fúvószenekar szórakoztatta a jelenlévőket. 

Az eredményhirdetésnél az abszolút dobogósoka, a kategóriák és a csapatban futók első három-három helyezettjét díjazták a szervezők. Mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi tervezésű érmet, befutó csomagot, videót és digitális oklevelet kapott.

Az eseményen más sportágak ismert sportolói is sikeresen részt vettek. Hét kilométeres női kategóriában első lett a kiváló atléta, Köcsky Tamara, 14 kilométeres távon második helyezést ért el a korábbi világbajnok női ökölvívó, Némedi Varga Csilla. A 21 km-es táv női bajnoka Bocz Nóra 01:29:03-as idővel, a férfi kategória győztese Németh Gábor lett 01:18:23-mal.

Némedi Varga Csilla a dobogó második fokán. Fotó: Páder Vilmos

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában