Sárkányhajó

2024.09.13. 10:58

Világbajnok lett a győri Széchenyi István Egyetem munkatársa, aki várja a hallgatókat a csapatba

Hegedűs Péter, a győri Széchenyi István Egyetem Könyvtár és Levéltárának osztályvezetője egy arany- és két ezüstérmet nyert a szeptemberi ravennai sárkányhajó-klubvilágbajnokságon. Sikeres sportolói szereplését követően edzőként intenzív toborzásba kezd, hogy az intézmény új hallgatói is megismerjék a sportágat, és minél többen csatlakozzanak az évről évre szép eredményeket elérő egyetemi csapathoz.

Széchenyi Egyetem

Hegedűs Péter, a Széchenyi István Egyetem könyvtárának munkatársa, az intézmény sárkányhajócsapatának edzője három érmet szerzett a ravennai világbajnokságon.

Fotó: Adorján András

Az idei sárkányhajó-klubvilágbajnokságot az olaszországi Ravennában rendezték szeptember 3. és 8. között, amelyen 30 ország 163 csapata mérte össze tudását. A világeseményen több mint ötezer sportoló versenyzett tízfős kis- és húszfős nagyhajóban, női, férfi és mix kategóriában. A rendezvény méreteire jellemző, hogy a hat nap során összesen 475 futamot indítottak el.

„A szarvasi Körös Dragon Sárkányhajó Egyesület edzője, Nyerges Miklós keresett meg még tavaly azzal a lehetőséggel, ha leszerződök a csapatukhoz, és részt veszek a közös edzéseken, akkor indulhatok velük az idei ravennai világbajnokságon. Ez óriási megtiszteltetés volt számomra, hiszen az ország egyik legeredményesebb egyesületéhez csatlakozhattam – mondta el Hegedűs Péter, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár osztályvezetője.

A kiváló eredmények utólag is igazolták, hogy jó döntés született, hiszen a győri egyetem munkatársának közreműködésével az egység 2000 és 500 méteren ezüstöt, míg 200 méteren aranyérmet szerzett.

„Nagy élmény volt szerepelni a vb-n, és hatalmas büszkeség, hogy világbajnokok lettünk. Ugyan még versenyzem, de ma már elsősorban edző vagyok, és remélem, hogy ez az eredmény tanítványaim számára is motivációt jelenthet” – fogalmazott.

Mint mondta, 12 éve hozták létre a Széchenyi-egyetem sárkányhajócsapatát, aminek edzője lett. Ehhez megszerezte a szükséges szakképesítést, sőt, az intézmény sportdiplomáciai képzését is elvégezte. Az évek során nagyon eredményes szakágat sikerült felépíteni Győrben, amely az ország egyik legerősebb egyetemi klubjaként éri el sikereit.

„Célom, hogy a sárkányhajózást megismerjék hallgatóink, hiszen egészséges mozgásformáról van szó, ami a campus szomszédságában, a Mosoni-Duna gyönyörű környezetében űzhető. Népszerűsítése érdekében kollégáimmal toborzásba kezdünk, és azon túl, hogy hamarosan lehetővé tesszük az online jelentkezési lehetőséget, tervezünk olyan napokat hirdetni, amikor a hallgatók szervezetten próbálhatják ki a sárkányhajózást. Igazi csapatsportról beszélünk, ami rengeteg közösségi élményt nyújt, nemcsak a sikeres versenyek, de már az edzések alkalmával is” – zárta Hegedűs Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában