Férfi kosárlabda

2024.09.13. 11:08

Krasznai-kupa – Hazai tornával folytatja a felkészülést a Sopron KC

Hétvégén a a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kosárlabda Szövetség szervezésében rendezik meg a soproni Novomatic-arénában a hagyományos Krasznai-kupát, amelyet idén a Sopron KC és a Kecskemét mellett a szlovákiai Nyitra és a szlovén Helios Domzale részvétele tesz nemzetközivé.

Kisalföld.hu

Krasznai cikk fejlec - 1

Szombaton 17 órakor az SKC a szlovákokkal, 19.30-kor a Kecskemét a szlovénekkel csap össze. Vasárnap 16 órakor lesz a bronzmeccs, 18.30-kor a döntő.

Gasper Potocnik, a soproniak szlován vezetőedzője a felkészülés során eddig elvégzett munkáról beszélt a klub honlapján, és arról, mi várható még a bajnoki rajtig.

"Az eddig eltelt időszak alapján van, ami bizakodásra ad okot, van viszont, ami nem túl örömteli – kezdte az értékelést a szakvezető. – Úgy gondolom, kezd összeállni egy jó közösség, egy egységes társaság, szerintem kimondottan jó az öltöző hangulata, és a társaság hozzáállása is. Ami viszont zavaró, az az, hogy az edzőmérkőzéseken összeszedett különböző balszerencsés sérülések miatt csak nagyon keveset tudott együtt dolgozni a teljes keret. Két hét múlva kezdődik a bajnokság, de még nem tudom, mikor lesz újból teljes létszámban együtt a társaság. Sérültjeink folyamatosan kezelésekre járnak, hogy mikor állhatnak újra edzésbe, azt az orvosi stáb mondja majd meg. Remélem, minél hamarabb."

A hétvéi tornával kapcsolatban így nyilatkozott a szakember: "Próbáljuk mindenben megtalálni a pozitívumokat. Ahogy az eddig felkészülési mérkőzéseink is hasznosak voltak, remélem, a hazai torna is segíti a bajnoki felkészülésünket. Szeretnénk jól szerepelni szurkolóink előtt. Azt szeretném látni, hogy aki hadra fogható és egészséges, az megpróbálja a maximumot kiadni magából, aztán majd a tornán kiderül, mindez mire lesz elég."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában