Motorsport

2024.09.11. 09:57

Bravúros pontszerzéssel zárta az idei Red Bull Rookies Cup-sorozatot a győriek motorosa, Farkas Kevin

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosa számára véget ért az idei Red Bull Rookies Cup-sorozat, melynek hetedik versenyhétvégéjén, Misanóban ismételten pontokat szerzett. Farkas Kevin 16 megszerezett pontjával a 18. helyen zárt összetettben a világ legerősebb utánpótlás versenysorozatában.

Kisalföld.hu

A győriek motorosa pontszerzéssel zárta a legutóbbi versenyt.

Fotó: Gold and Goose

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a hetedik, idei utolsó versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Előzőleg a Red Bull Ringen és Aragónban is összejött számára a pontszerzés. A sorozat az olaszországi Misanóban ért véget, ahol Kevin ismételten pontszerzőként zárt, így összetettben végül a megszerzett 16 pontjával a 18. helyen zárt a világ legerősebb utánpótlás versenysorozatában.

Farkas Kevin jól teljesített a legutóbbi futamon.
Fotó: Gold and Goose

A H-Moto UNI Győr Team versenyzője a 17. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, majd az első futamon remek versenyzéssel egészen a 12. helyig küzdötte fel magát, ezzel újabb négy pontot szerezve. A második futamon nem jött össze a pontszerzés, de így is eredményes hétvégével zárta a szereplését a Red Bull Rookies Cup mezőnyében.

„Lassan kezdem sajnálni, hogy véget ért a szezon, ugyanis a végére belejöttem a versenyzésbe, és sorban szereztem a pontokat a különböző hétvégéken. Talán a mostani péntekünk sikerült a legjobban az idény során, ráadásul egy olyan pályán, ami sosem tartozott a kedvenceim közé. Úgy érzem, ezúttal okosan motorozva az időmérőn is kihoztam magamból a maximumot, és a megszerzett 17. rajthely bizakodásra adott okot a versenyekre. Az idei legrosszabban sikerült rajtom után egészen a 26. helyig estem vissza, ám innen sikerült előretörnöm a 12. pozícióig úgy, hogy az átlagos versenytempóm jobb volt, mint a szombati futam győzteséé. Vasárnap jobban rajtoltam, ám beragadtam a mezőny második felébe, ráadásul kétszer majdnem a motort is eldobtam. Mire megnyugodtam, elindultam felfelé, ám ezúttal a 26. helyről csak a 19-re tudtam feljönni” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki ismételten motorra száll a hétvégén, mégpedig a Junior GP mezőnyében, a jerezi pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában