Kézilabda

2024.09.04. 08:43

A volt Audi-ETO-edző Kozármislenyben vállalt munkát

A játékosként olimpiai bajnok, edzőként többszörös Bajnokok Ligája-győztes horvát Zdravko Zovko lett a női kézilabda NB I/B-ben szereplő Kozármisleny KA szakmai konzultánsa.

Kisalföld.hu

Zdravko Zovko itt éppen Nycke Grootnak magyarázott.

Fotó: MW-archívum

"Az első kapcsolatfelvétel korábbra tehető, de azóta is folyamatos volt a kommunikáció. Most egy kicsit szorosabbra fűzzük a már meglévő viszonyt a klubbal, illetve a vezetőedzővel" – mondta a 69 éves szakvezető kedden a baranyai klub honlapján. Hozzátette, Gyulay László vezetőedzővel teljes együttműködésben az agresszív, gyors kézilabdát szeretné előtérbe helyezni a játék minden fázisát tekintve.

Zovko játékosként 1984-ben olimpiai bajnok lett a jugoszláv válogatottal, de van világbajnoki ezüst- és bronzérme is. Edzőként a férfiak között az RK Zagrebbel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, a horvát válogatottal világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes, a Fotex Veszprémmel BL-döntős, ötszörös bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes, a nőknél a Dunaújvárossal EHF Kupa-győztes volt. Később a Győri Audi ETO KC másodedzőjeként BL-aranyérmet, a Siófok KC vezetőedzőjeként Európa Liga-ezüstöt nyert. A Kozármisleny az előző szezonban szerepelt első alkalommal az élvonalban, de onnan sereghajtóként kiesett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában