Női labdarúgás

2024.08.22. 14:59

Új idény, régi célokkal – Szombaton, hazai pályán rajtol az ETO női futballcsapata

Szezon előtti sajtótájékoztatót tartott a háromszoros kupagyőztes, szombaton, 17 órakor kezdődő hazai rajtra készülő ETO csapata.

Szeitz Tibor

Az eseményen elsőként Horváth Cs. Attila szakágvezető köszönte meg a klubot, azon belül  a női együttest  támogatók – a tulajdonos, az önkormányzat, a szponzorok – segítségét, s azt, hogy a női csapat ismét nekivághat az ezúttal is tizenkét csapatos bajnokságnak.

Horváth Cs. Attila, szakágvezető. Fotók: Molcsányi Máté

„A lebonyolításában sok változás nem lesz ebben az idényben, ami újdonság, hogy a tervek szerint minden fordulóból egy mérkőzést élőben közvetít az M4 sportcsatorna, s az MLSZ hivatalos Youtube csatornáján is élőben lesz látható mindig egy-egy női bajnoki – kezdte Horváth Cs. Attila.  – Ami különbség a férfi élvonalhoz képest, hogy a hölgyek két kört játszanak, s ezután, ahogy az elmúlt idényben is, rájátszás  dönt a harmadik hely, illetve az aranyérem sorsáról.”
„Újdonság azért az is – tette hozzá a sportvezető – hogy az UEFA döntése alapján a bajnokságot követően nem csupán a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa-ligában is szerepelhet majd magyar csapat. Címvédőként érdekeltek leszünk a Magyar Kupában, a legjobb tizenhat között csatlakozunk a sorozathoz. Ami a bajnokságot illeti, úgy vélem, az utóbbi időszak legkiegyensúlyozottabb idénye következik, mivel mindegyik csapat, köztük  a két újonc, a Honvéd és Pécs is jól, légiósokkal is erősített. Ezzel együtt azt gondolom, négy együttes, az ETO-n kívül a Ferencváros, az MTK és a Puskás Akadémia lehet a legesélyesebb az aranyéremért zajló küzdelemre. Az elmúlt három évben megszerzett kupagyőzelmek, s három döntő kötelez minket, hogy céljaink ne változzanak, s ezúttal is elhódítsuk a kupát, s legyen lehetőségünk a bajnokságot is megnyerni.”
Horváth Cs. Attila beszámolt a stáb, illetve a keret átalakulásáról is. Előbbiben minimális változás történt, Gál Bence erőnléti edző és Mezei Mihály egyéni képzőként csatlakozott az együtteshez. Bár nem szerették volna, játékosfronton nagy volt a mozgás. Tíz – köztük három meghatározó labdarúgó távozott (Rachel  McCarthy például azért, mert férjhez ment, s hazatért az amerikai bajnokságba),  s négy – a volt ferencvárosi kapus, Bíró Barbara, a ghánai Ernestina Abambila, Jánosi Ninetta és Németh Virág – érkezett, s várhatóan még egy szerb légiós csatlakozik a győriekhez.  

Dörnyei Balázs, vezetőedző

„Aminek nagyon örülök, hogy végre megfelelő létszámmal tudtunk készülni az új bajnokságra, s tudtunk egy hosszabb szünetet is adni a lányoknak. Az már nem jó hír, hogy elmaradt az utolsó felkészülési meccsünk, de ezt edzésen megpróbáltuk pótolni. Amit akartunk elvégeztük, készen állunk a rajtra. Nem lehet semmilyen  kifogásunk, hasonló célokkal vágunk neki az idénynek, mint legutóbb, de bízom benne, hogy a vége mos kicsit másképp alakul” – emelte ki Dörnyei Balázs vezetőedző.
„Bár akadtak hiányzók, jó felkészülésen vagyunk túl. Az első és utolsó meccshez képest látható a csapaton fejlődés. Jó a hangulat, s mindegyikünk motivált” – fogalmazott Öreg Cintia, csapatkapitány. 

Szeles Szabolcs, alpolgármester, mellette Bíró Barbara, Öreg Cintia, Dörnyei Balázs és Horváth Cs. Attila
Fotó: Molcsányi Máté

 „Már voltam bajnok, kupagyőztes még nem. Célom, hogy az ETO-val mindent megnyerjek. Számomra sokat számít a bizalom,  nagyon jólesik, hogy a hosszabb sérülésem után ezt Győrben már előre, mindenkitől megkaptam” – tette hozzá a győriek újdonsült kapusa, Bíró Barbara.
A városvezetés részéről Szeles Szabolcs alpolgármester a további támogatásról biztosította a győri klubot, s elmondta, hogy a hazai eredményesség mellett reméli, hogy a női csapat nemzetközi szereplése is összejön.”  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában