Női kézilabda

2024.08.27. 10:08

Új feladatot kapott a Győri Audi ETO KC korábbi edzője

A Győrbe igazolt Hajdu János távozása után az Audi-ETO másod- és vezetőedzőjeként ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes Danyi Gábor vezeti a NEKA női szakágát.

Kisalföld.hu

Danyi Gábor (balra) és Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

Fotó: neka.hu

A szakember a klub honlapján elmondta, a vezetési stílusa és módszere a kommunikációra, az őszinteségre épül, ezeket egészíti ki a szakmai alázat és az állandó megújulás.

"Érdekesen alakult a helyzetem, hiszen amikor Mocsai Tamás először megkeresett, már elígérkeztem Pécsre, és mivel szavatartó ember vagyok, nemet kellett mondanom – felelte Danyi Gábor, a NEKA női szakágának vezetője. – Az, hogy egyáltalán felkértek, már önmagában is óriási megtiszteltetés volt. Végül objektív okok miatt nem jött össze a pécsi munka, így lehetőségem nyílt igent mondani. Persze ehhez az is kellett, hogy az ügyvezető szakmai elképzelései nagyon közel álljanak az enyémhez. Megegyeztünk, hogy azt az utat szeretném folytatni, amit Hajdu János elkezdett, kiegészítve azzal a tapasztalattal, amit a kézilabdában eltöltött évtizedek alatt szereztem.

Danyi Gábor Balatonföldváron lakik, és mint mondta: már korábban is felmerült a lehetőség, hogy szerepet vállal az akadémián.

"Visszatérő vendégek voltunk az Audi-ETO-val, és már akkor megfogott az a fajta hozzáállás, amit itt tapasztaltam, valamint a kifogástalan, minden igényt kielégítő infrastruktúra. Pozitívum továbbá, hogy mindenki, aki itt dolgozik, elkötelezett, és rengeteget tesz azért, hogy ilyen magas színvonalon működjön az akadémia" – fogalmazott a szakember, aki jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen óraadó.

 

"Lényegesnek tartom, hogy ne csak a szakmai képzésre, hanem a tanulásra és a szabadidő tartalmas eltöltésére is hangsúlyt fektessünk. Ez azért is elengedhetetlen, mert a világ alaposan megváltozott, és a mai gyerekeket sok olyan impulzus éri, melyek nincsenek jó hatással rájuk. Emiatt teljesen más problémákkal küzdenek, mint akik húsz-harminc évvel ezelőtt voltak fiatalok. Ezek kezelésében óriási szerepe van az edzőknek, akiknek egy kicsit pedagógusnak és pótszülőnek is kell lenniük" – folytatta a tréner, aki ami jó, azt szeretné megtartani, és ehhez hozzátenni a saját meglátásait, tapasztalatait.

"Kollegiális és baráti kapcsolat fűz Hajdu Jánoshoz, akit régóta ismerek és tisztelek. Természetesen sokat beszéltem vele, mielőtt megérkeztem, és ő végig támogatott. Nem könnyű átvenni a szerepét, mert amit felépített, az példaértékű. Itt nemcsak azokra a játékosokra gondolok, akiket ő edzett és a legmagasabb szintre jutottak, mint például Vámos Petra, hanem azokra is, akik eljutottak az NB I-ig, vagy csak megismerhették, milyen érzés NEKA-snak lenni, hogyan kell összehangolni a tanulást és a sportot, és kialakítani egy új életmódot" – mondta Danyi Gábor, aki szerint az utánpótlásban nem az eredmény a legfontosabb, az igazából csak egy visszajelzés. A hangsúly a tehetséggondozáson és a tehetségképzésen van. A cél az, hogy a NEKA-n végzett fiatalok minél magasabb szintre jussanak, és bárhová is kerülnek, az első pillanatban kiderüljön róluk, hogy hol nevelkedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában