Kajak-kenu

2024.08.27. 12:14

Egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a Széchenyi István Egyetem hallgatója a kajak-kenu egyetemi vb-ről

Rumi Gergő, a Széchenyi István Egyetem hallgatója két érmet szerzett a kajak-kenu egyetemi világbajnokságon. A Győri Vízisport Egyesület versenyzője kiváló teljesítménnyel járult hozzá ahhoz, hogy Magyarország végezzen az éremtábla élén.

Széchenyi Egyetem

Rumi Gergő a Széchenyi István Egyetem hallgatójaként két érmet szerzett az egyetemi kajak-kenu-világbajnokságon.

A portugáliai Montemorban rendezték az idei kajak-kenu egyetemi világbajnokságot augusztus 21–24. között, amelyen a magyar küldöttség nagyszerű teljesítményt nyújtva hazánkat az éremtáblázat élére repítette. Rumi Gergő, a Széchenyi István Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója két éremmel járult hozzá a sikerhez.

A Győri Vízisport Egyesület versenyzője egy arany- és egy ezüstéremet szerzett, Magyarország pedig nyolc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárt az éremtáblázat élén.

Rumi Gergő előbb a kenu egyesek 200 méteres versenyében ért másodikként célba, majd a zárónapon az 500 méteres távon nem talált legyőzőre. A már féltávnál vezető győri versenyző végül a brit Thomas Lamberttel volt nagy csatában, de megőrizte első helyét, és ezzel megszerezte az aranyérmet.

„Az év legfontosabb eseménye a júliusi U23-as kajak-kenu-világbajnokság volt számomra, amelyen négyesben sikerült ezüstérmet szereznünk. Úgy készültünk azonban, hogy a formát kitoljuk a szezon utolsó nagy megmérettetéséig, az egyetemi vb-ig. Ez sikerült is, ami egy újabb ezüstöt és egy aranyérmet eredményezett” – fogalmazott Rumi Gergő.

A kenus hozzátette, győriként nagyban megkönnyíti felkészülését, hogy a városban tanulhat és versenyezhet. Úgy látja, a Széchenyi-egyetem hallgatójaként zökkenőmentesen össze tudja egyeztetni az élsportot a felsőfokú tanulmányaival.

„Jövőre mindenképpen szeretnék felnőtt világversenyre is kijutni, az U23-as világbajnokságon pedig egyesben is megméretni magamat” – árulta el terveit a sportoló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában