Evezés

2024.08.28. 11:49

Az égieknél újra összeáll a magyar bajnok hajó – Elhunyt Prejczer István

Hosszú betegség után 84. életévében elhunyt Prejczer István, magyar bajnok evezős – közölte portálunkkal Papp Oszkár, a Győri Atlétikai Club evezős szakosztályának vezetője.

Kisalföld.hu

Prejczer Istvánt legyőzte a betegsége.

Az egykori kiváló sportoló közel volt ahhoz, hogy az 1960-os római olimpiára kijusson, de végül a Pák Béla, Pák Gyula, Prejczer István, Fábián György alkotta hajó hajszállal lemaradt az ötkarikás játékokról.

Prejczer István 30 évet dolgozott edzőként a győri szakosztálynál, majd egyéni vállalkozásba kezdett, és mint szakember eltávolodott a sportágtól, de megmaradt szurkolónak, az összejövetelek, évzárók állandó vendége volt. Már akkor is, mikor a betegségével küszködött, ennek azonban jelét sosem lehetett rajta látni.

Mindez azt jelenti, hogy a legendás négyes utolsó élő tagja távozott – közelmúltban Pák Bélát gyászolta a győri evezés –, azaz az égieknél újra összeállhat a magyar bajnok hajó...

A család tájékoztatása szerint Prejczer István temetése szeptember 13-án, pénteken 15 órakor lesz a győri nádorvárosi köztemetőben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában