Kajak-kenu

2024.07.02. 11:10

Győrből juthatnak ki az idei világversenyekre

Július 2. és 4. között rendezik meg a felnőtt, U23-as és ifjúsági maraton válogatóversenyt Győrben. A háromnapos esemény már az idei második válogatója lesz a szakágnak, amelynek tétje a metkovicsi világ- és a poznani Európa-bajnokságon való részvétel.

Kisalföld.hu

Czéllai-Vörös Zsófia (balra) is harcol a csapattagságért.

Fotó: Szalmás Péter/kajakkenusport.hu

A szakág idei két legfontosabb nemzetközi eseménye a július 25. és 28. közötti poznani Európa-bajnokság, valamint a szeptember 19. és 22. közötti metkovicsi világbajnokság. Utóbbi azért is kap majd kiemelt figyelmet, mert felnőtt kajak egyesben országkvótát lehet szerezni a jövő évi Világjátékokra.

Közel másfél hónappal ezelőtt, májusban rendezték meg a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, amely egyben az idei év első hazai válogatóversenye is volt.

A győri válogatóversenyen ifjúsági korosztályban is rendeznek futamokat. Itt ugyancsak a maratoni világeseményeken való részvétel lesz a tét, de kajakban a rövid körös számok válogatnak az ifjúsági, U23 gyorsasági világbajnokság K I 5000 méteres mix váltó számába is.

A mostani viadal a 3,4 kilométeres rövid körös számokkal indul kedden. Felnőtt férfi kajakban több átfedés is látható a rövid kör és 30 kilométeres klasszikus szám rajtlistái között. Rövid körön a győri Graboplast VSE versenyzői közül érdemes lesz figyelni Erdélyi Tamásra, Kolozsvári Brúnóra és Varga Olivérre, míg a klasszikus maratoni számban Boros Adrián és Erdőssy Csaba is vízre száll.

Az ifiknél a győriektől Ivancsó Tamás áll rajthoz K I rövid körön, míg a normál távú versenyen Ivancsó mellett Ballagi Bendegúz lapátol majd.

A hölgyek mezőnyében rövid körön kajakban nincs győri induló, kenuban viszont Varga Flóra versenyez majd, aki az ifik mezőnyében is versenyez, ebben a számban Hoffer Eszter és Nagy Kincső szintén ott lesz a mezőnyben.

A női KI felnőttben klasszikus távon Czéllai-Vörös Zsófia küzd majd a jó helyezésért.

Női ifi kajak egyesben Tasi Sára, Kolozsvári Lili, Németh Helka Borbála indul

Férfi kenuban Szmandray Benedek képviseli a győri színeket.

Férfi K II 30 km-en újra rajthoz áll az aktuális magyar bajnok Boros Adrián, Erdélyi Tamás duó, akikre ezúttal is a Varga Olivér, Aradi Bátor (mindkettő GraboplastVSE) páros és a Sellyei Csanád, Kolozsvári Brúnó (utóbbi Graboplast VSE) egység lehet a legveszélyesebb, de indul az Aradi Álmos, Erdőssy Csaba győri duó is.

A női K II 26 kilométeren a Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia kettős a legnagyobb favorit.

Az utánpótlás korosztályban az ifjúsági férfi kajak párosoknál az indulók között lesz Ivancsó Tamás, aki a lágymányosi Nádasdi Bendegúz oldalán lapátol, valamint a három színtiszta győri kettős, a Wéber Barna, Ballagi Bendegúz, a Mayer Hunor, Pálinkás Ármin, valamint a Kovács Kornél, Egyed Botond alkotta kajak.

Női ifi K II-ben a Hudi-Kadler Panni, Zatykó Panka és a Gaál Julianna, Hatos Borbála duó szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában