Női kézilabda

2024.06.21. 12:53

Nincs meglepetés, a címvédő Győri Audi ETO KC ott lesz a Bajnokok Ligája mezőnyében

Ahogyan az várható volt, a Győri Audi ETO KC-t felminősítették, azaz megkapta a szabadkártyát, így ott lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája 16 csapatos mezőnyében.

Kisalföld.hu

Nem is volt kérdéses a győriek indulása.

Fotó: Csapó Balázs

Mint arról korábban beszámoltunk, ddig kilenc csapat helye volt biztos a női kézilabda Bajnokok Ligájának jövő évi mezőnyében. Mivel a Győri Audi ETO KC hazája bajnokságában csak második lett, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kissé érthetetlen szabálya alapján viszont a címvédő automatikusan nem kap indulási jogot, így hiába nyerte meg június 2-án a BL-t a zöld-fehér gárda, felminősítést kellett kérnie.

Első körben kilenc csapat kapott helyet a 16-os mezőnyben: a Team Esbjerg (dán), a Nykøbing (dán), a Metz Handball (francia), a HB Ludwigsburg (korábban SG BBM Bietigheim, német), az FTC, a Buducnost (montenegrói), a Vipers (norvég), a CSM Bucuresti (román) és a Krim Ljubljana (szlovén).

A fennmaradó hét helyre tíz csapat pályázott, az EHF illetékes testület döntése végül a győriek mellett a HC Podravka Vegetára (horvát), az Odensére (dán), a Brest Bretagne-ra (francia), a Storhamarra (norvég), a CS Gloria 2018 BN-re és a Rapid Bucurestire (mindkettő román) esett. Ezt a döntést hagyta jóvá az EHF Végrehajtó Bizottsága pénteken az Oslóban tartandó ülésén. 

A Dortmund (német), a Debreceni VSC és a Sola (norvég) nem kapott szabadkártyát, ez a három csapat az Európa Ligában indulhat a következő szezonban.

A Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírása változatlan marad, két csoportban küzd egymással a nyolc-nyolc csapat, az első két helyezett egyből a negyeddöntőbe jut, a 3–6. helyezettek keresztjátékban döntik el a másik négy hely sorsát.

A csoportkör sorsolását június 27-én, csütörtökön 17.30 órakor tartják Bécsben.

Az is eldőlt, hogy a BL első fordulóját a szeptember 7–8-i hétvégén tartják

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában