Közösségi Gardrób

2 órája

Ruhacsere projektet indít az ÁRKÁD Győr

Az ÁRKÁD Győr októberben első alkalommal indít Közösségi Gardrób projektet, amely a fenntartható öltözködésről és a közösségi összefogásról szól. A kezdeményezés felhívja a figyelmet arra, hogyan adjunk újabb esélyt megunt, de jó minőségű ruhadarabjainknak, miközben ruhatárunk vásárlás nélkül újul meg – számolt be róla közleményében az ÁRKÁD Győr. Ruhacsere projekt – a fenntarthatóság útján.

Kisalföld.hu

Fotó: ÁRKÁD Győr

A Közösségi Gardrób, ruhacsere projekt célja, hogy lehetőséget biztosítson a látogatók számára megunt kabátjaik és pulóvereik leadására a bevásárlóközpont területén található standon. Ami ezután jön, az az igazán formabontó, hisz a beadott ruhadarabokért a résztvevők kuponokat kapnak, melyeket az általuk választott ruhadarabokra válthatnak be. 

Ruhacsere projektet indít az ÁRKÁD Győr. Minden leadott ruháért kupon jár, amelyet a teljes időszak alatt bármikor beválthatnak a résztvevők, így biztosított, hogy a folyamatosan megújuló készletből mindenki a számára legmegfelelőbb ruhadarabot választhassa.
Ruhacsere projektet indít az ÁRKÁD Győr. Minden leadott ruháért kupon jár, amelyet a teljes időszak alatt bármikor beválthatnak a résztvevők, így biztosított, hogy a folyamatosan megújuló készletből mindenki a számára legmegfelelőbb ruhadarabot választhassa.
Fotó: ÁRKÁD Győr

Ruhacsere projekt a fenntarthatóság útján

Az új kezdeményezés előzetes bemutatója a IV. Győri Klímaexpón zajlik, amelyre az ÁRKÁD is kitelepül. A program során a látogatók hoszteszek segítségével adhatják le ruháikat (kabátokat és pulóvereket), amelyeknek tisztának, sérülés- és kopásmentesnek kell lenniük. 

Az akció már a IV. Győri Klímaexpón elkezdődik, míg a bevásárlóközpontban október 7-től október 31-ig kereshetjük fel a szökőkút mellett elhelyezett standot. Minden leadott ruháért kupon jár, amelyet a teljes időszak alatt bármikor beválthatnak a résztvevők, így biztosított, hogy a folyamatosan megújuló készletből mindenki a számára legmegfelelőbb darabot választhassa. 

A Közösségi Gardrób projekt tesz a környezetért. Az Európai Unió 2020-as kimutatása szerint az emberek átlagosan 26 kg ruhát vásárolnak évente, míg 11 kg-ot dobnak ki. A textilhulladékok mennyiségének csökkentése a ruhák életciklusának növelésével kezdődik. A fenntarthatóság egyik kulcsa lehet az ép és sérülésmentes ruhák cseréje, vagy eladományozása. 

A projekt végén a megmaradt ruhákat a győri Máltai Szeretetszolgálatnak adják át, ezzel is támogatva a helyi közösséget és a rászorulókat. 

Róna Bálint, az ÁRKÁD Győr centermenedzsere a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Közösségi Gardrób projekt fontos lépés lehet a fenntarthatóság útján, hiszen hozzájárulhat a valódi szemléletformáláshoz. Kiemelte, a pozitív szemlélet és a változás iránti nyitottság jegyében, most a vásárlók összefogásával valósul meg egy közös cél: a ruhacsere közelebb hozza egymáshoz az embereket miközben értéket teremt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában