Torna

2 órája

A győri Mészáros Krisztofer aranyérmes a Waberer’s Challenge Világkupán

A győri Mészáros Krisztofer talajon diadalmaskodott, Mayer Gréta és Kiss Balázs pedig a World Challenge Cup szériagyőztese lett, ugráson és gyűrűn.

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer (középen). Fotó: Freschli József/MATSZ

Remekeltek a magyar tornászok Szombathelyen. Mészáros Krisztofer (Győri AC) talajon diadalmaskodott a Waberer’s Challenge Világkupa fináléinak első napján, Mayer Gréta ugráson második, Makai Lilla felemáskorláton negyedik, míg Kiss Balázs gyűrűn hatodik lett. Szombaton két magyar szériagyőzelemnek is örülhettek a magyar szurkolók, Mayer Gréta ugráson, Kiss Balázs pedig gyűrűn lett a 2024-es Challenge Világkupa-széria első helyezettje. 

A döntők előtt a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) ünnepélyes keretek között búcsúztatta el az Európa-bajnok Dévai Boglárkát és az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávidot, akik így hivatalosan is lezárták pályafutásukat. A ceremónia után teltház előtt megkezdődtek a finálék a szombathelyi Schaeffler Arena Savariában. A férfiak talajon, míg a hölgyek ugráson kezdték meg a versenyzést. Az uraknál Mészáros Krisztofer első helyen jutott a legjobbak közé. Az olimpiai 9. helyezett tornász parádés gyakorlatot mutatott be, és 14.433 ponttal magabiztosan megnyerte a talajfinálét. A magyar férfiak közül még Kiss Balázs lépett a szerekhez, aki gyűrűn 13.666 ponttal hatodik lett.  A hölgyeknél Mayer Gréta ugráson 13.016 egységgel  ezüstérmet szerzett. Makai Lilla felemáskorláton volt érdekelt, 12.733 egységgel a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

A Vk első finálés napjának végén kihirdették a 2024-es World Challenge Cup szériagyőzteseit is, ugyanis Szombathely volt az utolsó helyszín a sorozatban. A kiírás szerint az idei öt Challenge Világkupán szereplő versenyzők közül a szerenkénti első nyolc helyezési pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. Két magyar siker is született, ugráson Mayer Gréta, gyűrűn pedig Kiss Balázs vehette át a győztesnek járó díjat.  A nőknél felemáskorláton a francia De Jesus Dos Santos Melanie, a férfiaknál talajon az ukrán Illia Kovtun, lólengésen a kazah Kurbanov Nariman diadalmaskodott.

A szombati nap abból a szempontból is különleges volt, hogy a Waberer’s fesztiválhangulatot varázsolt a helyszínre, többek között kamionos szimulátorral és nyereményekkel várta a közönséget.
A Waberer's Torna Challenge Világkupa vasárnap 15 órától a férfi ugrás, korlát, talaj, és a női gerenda és talaj fináléival zárul, ahol ezen szerek szérigyőzteseit is kihirdetik.

Mayer Gréta - Igazából nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerültek az ugrások, ráadásul jobb pontokat szereztem, mint a selejtezőnapon. Az pedig csak ráadás, hogy az idei World Challenge Cup szériát megnyertem ugráson. A holnapi talaj fináléban is igyekszem a legjobbamat nyújtani, jó formában érzem magam.

Mészáros Krisztofer - Remek érzés, hogy diadalmaskodni tudtam. Már tegnap is az első helyen jutottam a döntőbe, és az is volt a célom, hogy ezt megőrizzem. Igyekeztem odafigyelni a gyakorlatomra, ez sikerült és győzni tudtam. Nagyon jó érzés volt visszatérni ezen a Világkupán, mindenképpen szerettem volna elindulni ezen a versenyen, hiszen most is rengetegen vannak kint és szurkolnak, nagyon hálás vagyok érte.

Kiss Balázs - Hosszú út vezetett a Challenge Világkupa széria győzelméig. Félév kemény munkája ez a mai eredmény, amire nagyon büszke vagyok. Az edzőmmel közösen döntöttünk a gyűrű mellett, mert ez a szer a kedvencem és az erősségem. Összességében nagyon elégedett vagyok az elmúlt két nap teljesítményével. A holnapi versenynapon már a nézőtérről fogok szurkolni a magyar tornászoknak.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában