Élő néphagyományok

2 órája

Megélt szokásaink - Telt házzal indult az előadássorozat Mosonmagyaróváron

Mészely Réka

Szabó Miklós, Czére Zsuzsanna és Bertalan Péter az első előadáson.

Telt házzal indította útjára az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület „Haj, regö, rejtem” címmel a legújabb előadás-sorozatát. A megnyitón részt vett Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester. 

– Nem szerencsés, ha egy nemzet skanzenekbe, tájházakba, hagyományőrző rendezvényekre zárja be a néphagyományát, mert akkor az megkövesedik és élettelenné válik. A hagyományt élni kell, a szokásokat átadni az utánunk jövő nemzedéknek – fejtette ki véleményét Czére Zsuzsanna, az egyesület elnöke. Hozzátette: ezzel a sorozattal azt szeretnék megmutatni, hogyan tudjuk élővé tenni a mindennapi életben a néphagyományainkat. 

Az első előadó Bertalan Péter építész volt, aki nagy szerelméről, a vakolathímzésről mesélt. Előadásában betekintést nyújtott, hogyan változtak az építkezési szokások az évszázadok során. Az egyesület október 6-án 18.30-kor az aradi vértanúkra emlékezik a Hansági Múzeum melletti ’48-as emlékműnél. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában