Labdarúgás

2024.06.26. 08:52

Koltai Tamás, az ETO bajnok labdarúgója 11 év után újra magyar címeres mezt húzott - videó

Koltai Tamás az ETO bajnok labdarúgója 13-szor szerepelt a válogatottban. Az elmúlt hétvégén debütált a magyar öregfiúk csapatban.

Papp Győző

A magyar öregfiúk-válogatott a vásárúti mérkőzés előtt. Az első sorban balról a második Koltai Tamás. Fotó: facebook

Tizenegy évvel az utolsó válogatottbeli fellépése után az elmúlt hétvégén ismét magára ölthette a magyar címeres mezt a 37 éves Koltai Tamás. Aktív játékosként 2008 és 2013 között 12 alkalommal szerepelt a legjobbak között. Ezúttal a magyar öregfiúk-válogatottban debütált.

magyar
A magyar címeres mez itt még az öltöző fogasán.

„Örültem a megkeresésnek, megelevenedtek bennem a régi emlékek – kezdi Koltai Tamás. – Először játszottam az öregfiúk között, a felvidéki Vásárúton léptünk pályára a helyi csapat ellen a falunap keretében. Sokan voltak kíváncsiak ránk, bár a meccs időpontja egybeesett az Európa-bajnokság találkozóival, így többen nem tudtak eljönni a meghívottak közül. Így is erős kezdővel álltunk fel. A régi játszótársak közül ott volt Priskin Tamás, Rósa Dénes, Böjte Attila, Mátyus János, Sowunmi Thomas, Farkas Balázs, Nikolics Nemanja, Wukovics László és a kapitányunk, Tököli Attila. Edzőként Csank János, valamint Gellei Imre kísért el bennünket.” 

Magyar bajnok a gyirmóti csapat edzője

Koltai Tamás 2013-ban az ETO-val magyar bajnoki címet szerzett, majd 2020-ban Gyirmóton kénytelen volt befejezni a pályafutását. 

„A betegségem kettétörte a futballkarrieremet. Autóban, vezetés közben lettem rosszul, de szerencsére meg tudtam állni, és azonnal kórházba szállítottak. Valószínűleg veleszületett szívbetegségem van, ami miatt abba kellett hagynom a futballt. Teljesen átrendeződött az addigi életem, de csak egy dolog lebegett a szemem előtt: vissza akartam nyerni az egészségemet. Szerencsére sikerült, azóta minden rendben van. Óvatosan mozgok, néha kispályázok, hogy azért valamelyest edzésben legyek. Ezért nem okozott gondot, hogy szerepeljek a kétszer harminc perces öregfiúk­meccsen.” 

Három éve edzősködik a gyirmóti utánpótlásban, először az U14-es csapatnál dolgozott, majd következett a tizenhat éves korosztály, amit ő vitt tovább, és az idén szép sikereket értek el együtt az U17-ben. 

A Gyirmót U17-es kupagyőztes csapata. Fotó: gyirmotfc.hu

„Megnyertük az MLSZ által a korosztálynak kiírt országos kupát, amit nagy sikernek tartok, hiszen a bajnokságban magasabban jegyzett csapatokat győztünk le – említi büszkén Koltai Tamás. – Ezek között volt az Újpest, az ETO, a DVSC, a Nyíregyháza és végül a döntőben a Békéscsaba. A bajnokságot – idézőjelbe téve – könnyebb volt megnyerni, ezzel felkerültünk az országos alapcsoportba. Nehezebb bajnokság vár ránk az országos sorozatban, hiszen többet kell nagyobb távolságokra utaznunk, ez a korosztályunk jövőre tizennyolc éves lesz, de U19-ben fognak szerepelni, hiszen nálunk nincs U18.” 

Az egykori válogatott tá­madó edzői pályája szépen indult, és hosszú távra tervez a kispadon. A nyár végén felvételizik az UEFA A képzésre, reméli, még nagy feladatok várnak rá. 

Napjainkban természetesen figyelemmel kíséri a magyar válogatott szereplését a németországi Európa-bajnokságon. 

„A válogatottunk teljesítménye emelkedő pályát mutat a svájciak elleni első félidő után. Itthon sokan egy kicsit alulértékelték a svájci csapat tudását. A németektől szerintem így ki lehet kapni. A skótok elleni győzelmet pedig nem kell megmagyarázni, nagyon kellett a siker, és nyert is a csapat. Innen is jobbulást kívánok az egykori gyirmóti gólvágónak, Varga Barnabásnak!” 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában