Múlt, jelen, jövő

2024.06.29. 12:56

Rábától a Rábáig - Időutazás és nyílt nap a patinás gyárnál Győrben - fotók

Rábától a Rábáiig címmel invitálta egy izgalmas és tartalmas nyílt napra az érdeklődőket a patinás győri Rába gyár szombaton. Délelőtt 10 órától a Reptéri úton időutazás tanúi lehettünk. A gyár régi gyártmányai mellett már ott állt a jövő járműve is, a Gidrán.

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

A nyílt napon a Rába járművek szerelmesei és az autók tulajdonosai találkozhattak. Fő programként meg lehetett tekinteni a gyár technológiai centrumát, ahol a Rába története és ikonikusabb darabjai tekinthetők meg. A kiállítás egyébként egész évben látogatható előzetes bejelentkezéssel. Az is különlegesség volt, hogy egy busszal gyárlátogatáson is részt vehettek az érdeklődök, miközben bemutatták a kovácsüzemet, illetve az egyik csarnokot. Így egy kis betekintést kaphattak a látogatók a gyáróriásból.

A gyár parkolójában a jövő gépjárművét, a Gidránt is meg lehetett csodálni. A harci járművet a Gidrán Páncélozott Járművek Kft. vegyesvállalat a jövőben a Rába gyárban szereli majd össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában