Mulatság

2024.07.01. 10:00

Korabeli zenék, táncoló örökifjak a győri Rómer-házban

Júniusban már második alkalommal érezték magukat kitűnően a Rejuniva Kft. szervezésében a Rómer-házban az örökifjúklub ötven pluszos vendégei.

Kisalföld.hu

Az Akkordeon zenészei alapozták meg az örökifjak hangulatát.

Kora este már sorban álltak a Pálffy utcai bejárat előtt a rajongók, a belépőjegy mellé kockás szalvétába csomagolt, Piros Arannyal ízesített parizeres zsemle dukált, felidézve a retró ízeket. Kezdésnek az Akkordeon Tánczenekar idézte fel a ’60-as, a ’70-es és a ’80-as évek magyar és külföldi slágereit. Az együttes tagjainak többsége maga is ötven pluszos, sőt, a fúvós- szekcióban Pörneczy Imre már nyolcvan feletti, de még mindig aktívan zenél. Barabás Tamás basszusgitáros a legendás MR Wagner zenekarban játszott, Cseh György énekes-gitáros több évtizedes tapasztalattal a háta mögött számtalan zenekart erősített, de a többi zenész is a szakmája rutinos, kipróbált képviselője. Műsoruk végén a táncoló közönség alig akarta őket leengedni a színpadról, kénytelenek voltak eleget tenni a többszöri ráadáskérésnek. 

Majd este nyolc óra után DJ Opravili vette át a szót – szó szerint, mivel ő még a hagyományos lemezlovasstílust követi, azaz minden szám után mond egy-két információt, felidézve a régi diszkós sztorikat, történeteket. Opra Vilmos az idén jubilál, fél évszázada áll a diszkópultban: „Nagyon jó érzés, hogy a közönség még emlékszik rám, és azokra az időkre, amikor a diszkó kicsit másról szólt, mint napjainkban. Ennek jegyében valóban másról, vagyis eredeti bakelitlemezekről forgatom a zenéket, ez pedig manapság elég ritka. Ugyan macerás cipelni a sok lemezt, egyszerűbb lenne egy pendrive-ról zenélni, de ez nem az én stílusom. Elmondhatom, hogy valódi lemezjátszók mögött állok. Ma is együtt lélegzem a közönséggel, együtt énekeljük a nagy slágereket, és bárki odajöhet egy-egy számot kérni, vagy csak beszélgetni, ugyanis nem vagyok elbarikádozva, mint más, menő DJ-k” – összegezte a tevékenységét. 

Sokan rácsodálkoztak a lemezekre, és ez nagyon jó érzés rendezőknek, résztvevőknek egyaránt. A buli végén pedig indult a „Szerelemvonat”, és már a következő retró diszkó időpontja után érdeklődtek a vendégek. Folytatás júliusban, melynek pontos időpontját a Rejuniva honlapjáról és a közösségi médiából tudhatják meg. „Végre van egy hely, ahol mi is jól érezzük magunkat, és a mi zenéinkre szórakozhatunk” – mondták egybehangzóan az örök­ifjúklub vendégei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában