Labdarúgás

2023.12.04. 12:41

A hat pont fele már zsebben Mosonmagyaróváron

Papp Győző

A Credobus Mosonmagyaróvár remek győzelmet aratott a hétvégén a Merkantil Bank Liga, NB II legutóbbi fordulójában: 3-1-re legyőzte a saját pályáján szereplő Siófokot, amely az egyik riválisa a kiesés elleni küzdelemben.

Egész héten át úgy készültünk, hogy a hátralévő két fordulóban megszerezzük mind a hat pontot - kezdi Illés Dávid, a Credobus Mosonmagyaróvár futballistája. - Tudtuk, hogy ez kellene ahhoz,  ne reménytelen helyzetben menjünk a bajnoki szünetre. Ebből az első hármat Siófokon sikerült is begyűjteni. Jól játszottunk, úgy álltunk bele a meccsbe, ahogy kell, ennek köszönhettük a győzelmet.

A kék-fehér csapat szinte végig a kezében tartotta a mérkőzés irányítását és lélektanilag fontos periódusban, az első félidő ráadásában meg is szerezte a vezetést. Az előny növelésében főszerepet játszott Illés Dávid, aki a 63. percben az Óvár második gólját lőtte.

Szalka Dominik nagyszerűen ment el a bal oldalon, a tizenhatoson belül elém passzolta a labdát, én pedig az átvétel után belsővel a rövid felső sarokba lőttem - eleveníti fel a találata történetét az óvári játékos. - A mérkőzés után volt egy kis ünneplés a csapattal, de csak rendkívül szerény, remélem, a Pécs legyőzése után tarthatunk egy nagyobbat.

A Credobus Mosonmagyaróvár a jelenlegi bajnokságban az első győzelmét 2023. október 22-én hazai pályán aratta a Szombathelyi Haladás ellen (2–1). A másodikat vasárnap, és ebben a kiírásban idegenben először gyűjtötte be a három pontot.
„Sok összetevője van a szereplésünknek. Nem akarok erre hivatkozni, de többször volt balszerencsénk. Az idény vége felé például Budafokon, ahol kettő-nullás vezetésünk után az utolsó pillanatokban veszítettünk pontokat vagy a Szegedtől egy góllal kaptunk ki hazai pályán, noha játékban nem volt különbség a csapatok között. Remélem, ezzel a siófoki sikerrel megfordul a tendencia és Fortuna bennünket segít majd.”
Az óváriak vasárnap délután a Pécs ellen zárják idei szereplésüket. Szeretnének visszavágni a mecseki együttesnek, hiszen az őszi nyitányon 1-0-as vereséget szenvedtek tőlük.

Úgy gondolom, jó úton járunk, ezért nagyon bízom a győzelmünkben. A Pécs egy masszív csapat, de arra nagy pénzben mernék fogadni, hogy egy gólt lövünk nekik. Ha hátul meg tudjuk őrizni a kapunkat kapott gól nélkül, akkor megszerezhetjük a számunkra fontos pontokat

- említette a Credobus Mosonmagyaróvár rutinos támadója.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában