Labdarúgás

2023.10.02. 11:35

Antonio Munoz is dicsérte a csapatát az ETO soroksári győzelme után

Tíz fordulót játszottak le az őszi idényből a Merkantil Bank Liga, NB II-ben, az ETO az első helyen várja a hétvégi folytatást. A csapat a legtöbb győzelmet aratta és a legtöbb gólt szerezte a mezőnyben. A fiatalok is gyakran felnőnek a feladathoz.

Papp Győző

Huszár Marcell a Soroksár kapujába is betalált, jelenleg 4 gólnál jár a bajnokságban. Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Az ETO FC Győr vasárnap az első félidőben lefutballozta a saját pályáján játszó Soroksárt, a „kis Fradi” a negyvenöt perc alatt alig-alig tudta átlépni a félpályát. A kétgólos különbség még nem is tükrözte hűen a látottakat. 
Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, de Anton gólja tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát, a soroksári szépítés nem befolyásolta igazán, ki nyeri majd a mérkőzést. Sőt, az ETO is lőhetett volna további gólokat, de ekkor már hiányzott a „gyilkos ösztön” - és olykor a szerencse is - a befejezéseknél (1-3).
Az ETO az NB II-ben első alkalommal tudta idegenben legyőzni a Soroksárt.

Főként az első félidőben kifejezetten jól játszottunk. Szerencsére nekem is ment a foci, örültem, hogy gólt is tudtam szerezni. Magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. Antonio Munoz meg is dicsért bennünket  a mérkőzés után, megvalósítottuk azt, amit szeretett volna. Eddig minden meccsen játszottam a bajnokságban, lőttem négy gólt, nagyjából elégedett vagyok. Persze ez nem jelent megelégedettséget, mert mindig többet akarok elérni a pályán. A Budafok elleni vasárnapi meccsen is győzelmet várok magunktól, magamtól pedig újabb gólt vagy gólokat

 - mondta Huszár Marcell, az ETO 18 éves támadója, aki a Budafok mérkőzés utáni  bajnoki szünetben az U19-es utánpótlás-válogatottban szerepel Európa-bajnoki selejtezőn a társaival együtt. A mieink Lettország, Gibraltár és Norvégia ellen játszanak majd. Hasonló módon  a szlovák korosztályos együttesben léphet pályára Lacza Alex.
Az említett fiatalok Vingler Lászlóval, Tóth Rajmunddal együtt ősszel az ETO erősségeivé nőtték ki magukat és egyre nagyobb szerepet vállalnak a jó szereplésben.
Tulajdonképpen ide sorolhatjuk a három forduló óta a kapuban bizalmat kapó 21 éves, szintén saját nevelésű Ruisz Barnabást is, aki eddig nem okozott csalódást. A rutinos Pap Eduárdot szorította ki a kezdőcsapatból, aki  a hét bajnoki találkozón az előzetesen róla szóló pozitív híreket nem mindig tudta igazolni: több olyan gólt kapott, amelyek előtt hibázott és ezek miatt fontos pontokat veszített a csapat.
Tíz forduló távlatában nyugodt szívvel leírhatjuk, hogy a Paul Anton, Claudiu Bumba, Michal Skvarka trió az ETO nagy erőssége, mindhárman ragyogó teljesítményt nyújtanak szinte hétről hétre és ezzel stabil vázat adnak a csapatnak. Minden mérkőzésen akadnak még, akik az átlag felett teljesítenek, ennek is köszönhető a csapat eredményessége. 

A mezőnyben az ETO gyűjtötte a legtöbb pontot, szerezte a legtöbb győzelmet és lőtte a legtöbb gólt, ezzel megérdemelten vezeti a bajnoki táblázatot. 

A bekapott gólok számát illetően lehet hiányérzet, de az ETO történetében már volt olyan csapat, amelyik mérkőzésenként általában többet rúgott, mint amennyit kapott és a végén nyert...
Az őszi idényből hét, az előrehozott tavaszi fordulóval együtt nyolc kör van hátra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában