Ágfalvi atlétikai sikerek

1 órája

Az ugrott, akinek jutott cipő

Páder Vilmos

Kis iskola nagy sikerei - talán így lehetne jellemezni az Ágfalvi Általános Iskola sikeresen szereplő sportolóit. Alig száz fős a tanulói létszám, de így is elindultak a "nagy" általános iskolák és középiskolák között is. A Megyei Atlétikai Csoport bajnokságon kiváló teljesítményt nyújtottak a fiatalok.

Fiú magasugrásban, lány súlylökésben egyaránt a dobogó harmadik fokára állhattak és még lány magasugrásban az első helyet szerezték meg, s így nyolcadikként bejutottak az országos döntőbe, amelyet a közeljövőben Nyíregyházán rendeznek meg.

Az ágfalvi diákok sikerei nek fényét még jobban emeli, hogy sem Ágfalván, sem Sopronban nem rendelkeznek szabadtéri magasugró pályával és így csak a szerény méretű iskolai ugródombon gyakorolhatnak. Ráadásul a "Hamupipőke" történet ismétlődött meg a verseny előtt. Öten voltak, de csak három pár cipőjük volt és annak jutott lábbeli, akinek jó volt a lábára. A szívet melengető hozzáállás a tanulók részéről érthető, mivel egy megszállott felkészítő tanáruk van Nyikos Tivadar testnevelő személyében.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában