Torna

1 órája

A győri Mészáros Krisztofer három döntőbe is bejutott a VK-n

A magyar hölgyek négy, a férfiak hat döntős helyet szereztek a szombathelyi Waberer's Torna Challenge Világkupa versenyen. Finalista a GYAC-os Mészáros Krisztofer, de Tomcsányi Benedek és Molnár Botond is jól szerepelt.

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer nyújtón is jó gyakorlatot mutatott be.

Fotó: Freschli József

A selejtezőkkel vette kezdetét a szombathelyi megmérettetés a Schaeffler Arena Savariában. A férfiaknál a Győri AC versenyzői közül talajon Mészáros Krisztofer 14.100 ponttal elsőként került a döntőbe, míg Molnár Botond 13.350 egységgel zárt. Lólengésben és gyűrűn Tomcsányi Benedek (13.700 és 13.400) elsőszámú tartalék. Korláton Mészáros (13.500; 6. hely) döntőzik, csakúgy, mint nyújtón (14.000; 1 hely) Závory Szilárd pedig hetedikként jutott a vasárnapi fináléba (12.700).

A Waberer’s Challenge Világkupán 30 ország versenyzői álltak a szerekhez, közöttük olyan nemzetek tornászai, amelyek először szerepeltek Szombathelyen, például mongol és sri lankai tornászok, de Európa-bajnokok is bemutatkoztak.

Folytatás szombaton 15 órától a férfi talaj, lólengés, gyűrű és a női ugrás és felemáskorlát fináléival.

Nyilatkozatok

Mészáros Krisztofer: – Nagyon boldog vagyok, mert végre hazai közönség előtt versenyeztem. Az olimpia után ez volt az első hazai megmérettetésem, ezért is jöttem. Korláton és talajon is első helyen végeztem, elégedett vagyok. Ez egyfajta felkészülés is a jövő heti mesterfokúra, ahol majd hat szeren versenyzek. De nem akarok ennyire előre rohanni, várom a hétvégi döntőt.

Tomcsányi Benedek: – A lólengés jobban ment, örülök, hogy megcsináltam ezt a nehéz gyakorlatot. Voltak benne hibák, mert kicsit izgultam is. Lovon utolsó pillanatig nyolcadik voltam, de végül a kilencedik helyre szorultam. Ami azért is különösen bosszantó, mert lovon jó vagyok, de még tisztítanom kell a gyakorlatomat. Gyűrűn is jó gyakorlat volt, de végül mindkét szeren elsőszámú tartalék lettem, ezért kicsit csalódott vagyok.

Molnár Botond: – Talajon a selejtezőben kisebb gyakorlatot mutattam be, úgy voltunk vele, ha az jól sikerül, akkor bent vagyok a fináléban. Én azt éreztem, hogy jó volt, sajnos, a bírák másképp látták. Ugrásban sérült voltam, emiatt egy kisebb gyakorlatot mutattam be, ami most erre volt elég.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában