Illegális bevándorlás

1 órája

Matteo Salvini „határvédelmi bizottság" alapítását jelentette be

Matteo Salvini „határvédelmi bizottság" megalapítását hirdette meg az illegális bevándorlással szemben, a bizottsághoz olaszok és más európai országok állampolgárai is csatlakozhatnak - jelentette be a Liga olasz párt pénteken.

MW

Orbán Viktor fogadta Matteo Salvinit

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A jobboldali kormánypárt és vezetője, Matteo Salvini közösségi oldalain jelent meg a felhívás a bizottság létrehozásáról.

„Gyere el Pontidába, és legyél tagja a határvédelmi bizottságnak!” - szólította Salvini az embereket a lombardiai kisvárosba, ahol szombaton és vasárnap a párt gyűlését tartják a Liga európai szövetségeinek részvételével. 

Köztük lesznek a nyáron alakult Patrióták Európáért pártcsalád képviselői is, akik vasárnap szólalnak fel.

A határok biztonságát szolgáló bizottsághoz csatlakozók ingyenes tagsági igazolványt kapnak, amely olasz és angol nyelven készült el. „Ezzel a tagok megerősítik Salvini támogatását, és elkötelezettségüket a határok védelme mellett” - olvasható a Liga közleményében.

Salvini hangsúlyozta, hogy Pontidán minden készen áll a vendégek és résztvevők fogadására. 

A kisváros mezőjén felállított színpadot a „Határok védelme nem bűncselekmény” felirat uralja.

Fabrizio Cecchetti, a Liga lombardiai koordinátora úgy nyilatkozott, a párt eddigi legnagyobb találkozójára készülnek, amelyre tízezren jelezték részvételüket csak a tartományból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában