Területi ligaverseny

2023.06.02. 13:58

Az atlétika ünnepe lesz a hétvégén a győri Olimpiai Sportparkban

Szombaton és vasárnap a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Győri AC atlétikai szakosztálya rendezi meg a területi ligaverseny 2. fordulóját az Olimpiai Sportparkban.

kisalfold.hu

Az esemény plakátja

Az eseményen az U14-es és az U16-os korosztály versenyez. A fiatalabbak számára a tapasztalat megszerzése az elsődleges cél, az idősebbek pedig ezekből a fordulókból tudnak kvalifikálni a szeptemberi, országos döntőre.

A versenyre a nyugati régió sportolói érkeznek, több mint 300 versenyző várható. A régióba tartozik többek között Székesfehérvár, Tatabánya, Mosonmagyaróvár és Veszprém is.

Szombaton a területi verseny előtt lehetőséget biztosítanak a szervezők az U10-es és az U12-es korosztálynak is, ők 60 és 600 méteren mérettethetik meg magukat, ide is több mint 50 gyermek regisztrált.

A Magyar Atlétikai Szövetség sportágnépszerűsítő programmal is várja a győri fiatalokat: az általuk kihelyezett pályát teljesítve ajándékot kapnak a kicsik és a nagyok is.

"Várunk mindenkit szeretettel, igazi utánpótlás ünnep lesz ez a hétvége. A Győri Atlétikai Club a két versenyre összesen közel hetven atlétát nevezett, így túlzás nélkül mondhatom, hogy egész nap lesz lehetőség hazai sportolónak szurkolni a lelátókon" – mondta Kószás Kriszta vezetőedző, aki a verseny elnöke is egyben. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában