Kulturális és természeti élmények

3 órája

Jubileumi esemény a Majorsági Napon – 30 éves a Határtalan Nemzeti Park

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság október 12-én, szombaton rendezi meg a Majorsági Napot Sarródon. A határon átnyúló közös nemzeti park a 30., jubileumi eseményre különleges kulturális és természeti élményekkel készül.

Kisalföld.hu

A  Majorsági Nap célja, hogy bemutassa a határokon átívelő nemzeti park jelentőségét és értékeit, miközben szórakozást biztosít minden korosztály számára. Az eseményen a kisgyermekek és a családok is számos kulturális és szórakoztató programmal találkozhatnak. Fellép például a Habakuk Bábszínház, a Tik Tak zenekar és Csirmaz András bűvész. 

A népzene és néptánc kedvelői számára a „Népzene, néptánc határok nélkül” program mutatja be a hagyományőrzés sokszínűségét. Zenél a Hegykői Tűzoltó Zenekar és a The Beatones együttes is.

Emellett a Fertő-Hanság Nemzeti Park és az osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park munkatársai különböző szemléletformáló programokkal várják a látogatókat, amelyek a természeti értékek megőrzésére és a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet. A rendezvényt Kulcsárné Roth Matthaea igazgató nyitja meg 10 órakor. 

A rendezvény teljes időtartama alatt izgalmas élményprogramok várják a résztvevőket. A „Majorsági nyomozó” játék, a Rákosi viperastand, a JátéKaptár, rovarhotel készítése, kőfestés, valamint kézműves foglalkozások teszik még emlékezetesebbé a napot. 

A 30 éves nemzeti park múltját bemutató interaktív kiállítás és fotókiállítás is megtekinthető, továbbá a „Stay Wild” német nyelvű gyermekfoglalkoztató várja a legkisebbeket. Helyi ízek és termékek, valamint népi játszóház teszik teljessé a majorsági napot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában