Szakmai díj

2023.09.21. 17:57

A győri színház tehetséges művésze Junior Prima Díjat vehetett át - fotók

Öt fiatal művésznek ítélte oda idén a szakmai zsűri a Junior Prima Díjat színház-, film- és táncművészet kategóriában. A Győri Nemzeti Színház egyik színésze, Hajdu Tibort is elismerték a díjjal.

Kisalföld.hu

Hajdu Tibor a Junior Prima Díj átvételekor.

Fotó: MMM

Az elismerést a kategória társalapítója, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese, Ginzer Ildikó adta át a csütörtöki budapesti díjátadó ünnepségen.

A Puskás, a musical Bozsikjaként hamar a szívébe zárta Hajdu Tibort a győri közönség. Idén a harmadik X-et betöltő fiatal tehetséget már számos filmben és sorozatban láthattuk, hallhattuk. Olyan ikonikus karaktereknek is kölcsönözte már hangját, mint a 2022-ben a mozitermeket meghódító Batmant megformáló Robert Pattinson.

Hajdu Tibor alakította már mozivásznon Kosztolányi Dezsőt és jövőre a nagyszabású Petőfi-film, a Most vagy soha! márciusi ifjai közt is feltűnik majd. Salgótarjánból szerződött Győrbe, nagybátyja és egyben a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos Kiss Gábor hívására, aki a kezdetek óta támogatja a színészi pályáján.

Hajdu Tibor és Bakos Kiss Gábor közös felvételen.

Idén saját, egyszemélyes monodrámáját is láthatják a Padlásszínházban. Emellett főszerepet játszik az Ármány és Szerelem című darabban Győrben, illetve az évad második felében láthatjuk a Képtelen királyságban, mint hivatására ráunt király, VII. Olivér karakterét formálva.

Íme, a többi Junior Prima Díjas művész

A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai között is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Idén Giliga Ilka díszlet- és jelmeztervező, Hajdu Tibor színész, a Győri Nemzeti Színház tagja, László Lili színész, az Orlai Produkció alkotóközösségének tagja, Medveczky Balázs színész, a Vígszínház társulatának tagja és Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője érdemelte ki az elismerést.

A Junior Prima Díjas művészek csoportképe.
Fotó: MMM

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában