Pályázat művészeknek

2023.08.02. 12:31

Tizenegyedik Moson Megyei Tárlat

A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum idén is pályázatot hirdet a történelmi Moson vármegye területén élő vagy innen elszármazott művészek számára.

Kisalföld.hu

A Mosonvármegyei Múzeum ad majd otthont a Moson Megyei Tárlatnak. Fotó: Kerekes István

A Moson Megyei Tárlat mindenkori alapvető célkitűzése, hogy egy, a kortárs magyar képzőművészet keresztmetszetéről készülő pillanatképpel szolgáljon a szakma és a közönség számára, melynek megfelelően fog a zsűri dönteni a műalkotások felől. A tárlat kurátori, rendezői feladatait a Hansági Múzeum Képző- és Iparművészeti Gyűjteményének munkatársa, Juhász Bálint látja el.

Minden alkotó maximum két alkotást adhat be az alábbi műfajokban: grafika (kiállításra alkalmas módon, paszpartuban, keretben) – maximum 700×1000 mm méretben, festmény – maximum 100×150 cm méretben, plasztika – maximum 1 m² alapterületen, iparművészeti alkotás – maximum 2 m² alapterületen és fotográfia.

A tárlatra várjuk művészek, szabadúszó alkotók és országos képző- vagy iparművészeti egyesület, művésztelep vagy amatőr alkotókörök tagjait. A műalkotók a legfrissebb 2020–2023 közötti alkotásaikat nyújthatják be a kiállításra.

A kiállításra a beadandó pályaművek beadásának helye és időpontja: Hansági Múzeum (9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 1.) augusztus 18., péntek, 7.30-18 óra között. A műalkotások befogadását Juhász Bálint, a Hansági Múzeum kurátora fogja elvégezni.

A 3 tagú zsűri döntéséről a Hansági Múzeum Képző- és Iparművészeti Gyűjteményének kurátora – Juhász Bálint – fogja e-mail-ben értesíteni az alkotókat.

A megnyitónak a Hansági Múzeum - Mosonvármegyei Múzeum épülete (9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 1.) ad otthont augusztus 31-én, csütörtökön 17 órakor. A tárlat október elsejéig látogatható, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között. Információ a [email protected]; [email protected] emailcímeken kérhető.

Az előző évekhez hasonlóan, a XI. Moson Megyei Tárlat lezárásakor is három típusú díjat fognak kiosztani: a Hansági Múzeum, Mosonmagyaróvár Város és Mosonmagyaróvár Térségi Társulás díjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában