Jó hír a nyugdíjasoknak!

2 órája

Nyugdíj: állandósítják a 13. havit

Gazdaságfejlesztési elképzeléseket vázolt a Kormány, állandósítják a 13. havi nyugdíjat. Aktív nyugdíjasokat kérdeztünk, mit szólnak a bejelentéshez.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: MW archív

Fotó: Hegedûs Márta

– Állandósítjuk a 13. havi nyugdíjat a jövő évi költségvetésben – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a nyári szünet utáni első Országgyűlésen, majd kedden már Magyarország Kormánya közösségi oldalán önálló posztként jelent meg az információ.

13. havi nyugdíj
A szépkorúakat köszöntötték hétfőn a győri városházán. Ők is részesülhetnek a 13. havi nyugdíjból.
Fotó: Csapó Balázs

A Orbán Viktor miniszterelnök felszólalásával kezdődött hétfőn az őszi ülésszak a parlamentben. – A jövőben új gazdaságpolitikára és új gazdasági megoldásokra is szükség lesz, ha gazdasági sikereket akarunk elérni - jelentette ki a miniszterelnök az Országgyűlésben napirend előtt. A miniszterelnök az új gazdaságpolitikához kapcsolódó akcióterv részeként említette a diákhitelhez hasonló munkáshitelt, a tőkejuttatást a kis- és közepes vállalkozóknak, a 13. havi nyugdíj állandósítását, a gyermekek után járó adókedvezmény megkétszerezését. 

Ezek lesznek az új gazdaságpolitika első lépései, amelyek lendületet adnak a gazdasági növekedésnek

 - mondta. Az idősek számíthatnak ránk – jelentette be a kormányfő közössségi oldalán.

Aktív nyugdíjasokat kérdeztünk, mit szólnak a 13. havi nyugdíj bejelentéséhez

Pozsgai Veronika (69) azt mondta: – Nagyon örülök neki, ha megvalósul. Úgy gondolom, mindenre is jó lesz, mert elég kevés a nyugdíj, jó, hogy ha lesz 13. havi is. Az lenne a legtökéletesebb, ha Karácsony előtt adnák. 

Dr. Szabó Antal (76) nagyon örült a hírnek. – Ha kibírja az államháztartás, akkor nagyon jó intézkedés, de fenn is kell tartani. Egyébként nagyon örülök a hírnek, van mire fordítani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában