Küldöttgyűlés Portugáliában

3 órája

Kajárpéc polgármesterét elnökségi tagjaként választotta meg az Európai Klímaszövetség – Fotó

A portugáliai Cascaisban ülésezett a napokban az Európai Klímaszövetség küldöttgyűlése – számolt be róla Lajtmann Csaba, a Reflex Környezetvédő Egyesület programvezetője, és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke a közösségi média felületén. A szervezet egyhangúlag választotta meg a elnökség új tagjaként Laki Györgyöt, az Éghajlatvédelmi Szövetség alelnökét, Kajárpéc polgármesterét.

Kisalföld.hu

A Klímaszövetség helyi közösségek hálózata, melyek elkötelezettek Földünk éghajlatának megóvásában. A szövetség tagjai (települési önkormányzatok és közösségek) azt tűzték ki célul, hogy saját területükön igyekszenek csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Kajárpéc polgármesterét elnökségi tagjaként választotta meg az Európai Klímaszövetség.

Kajárpéc polgármesterét elnökségi tagjaként választotta meg az Európai Klímaszövetség.
Kajárpéc polgármesterét elnökségi tagjaként választotta meg az Európai Klímaszövetség.
Fotó: Fotó: Lajtmann Csaba

Az európai tevékenységeket az Amazonas-menti őslakosok segítésével szövetségben végzik. A szövetséget 1990-ben alapították látva, hogy a kiotói folyamatban vállalt kibocsátás csökkentések nem adnak megfelelő választ az éghajlatváltozás problémájára. Jelenleg 27 európai országból több mint 2000 város, település, társadalmi szervezet és közösség működik együtt a szövetségben. Az Európai Klímaszövetség központi titkársága, brüsszeli irodája, valamint a nemzeti irányító szervezetek együtt segítik a tagtelepüléseket, hogy azok céljaikat eredményesen megvalósíthassák.

Kajárpéc polgármestere, Laki György a portugáliai Cascaisban vett részt az Európai Klímaszövetség küldöttgyűlésén.
Kajárpéc polgármestere, Laki György a portugáliai Cascaisban vett részt az Európai Klímaszövetség küldöttgyűlésén.
Fotó: Fotó: Lajtmann Csaba

Kajárpéc korábban elnyerte Climate Star díjat

2021-ben a magyar települések közül Kajárpéc nyerte el az Európai Klímaszövetség Climate Star (Klíma Sztár) díját, mellyel a legjobb helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket, tevékenységeket díjazza Európában. Akkor, a Győr melletti község az élmény- és értékalapú szemléletformáló tevékenységekért, valamint a települési zöldfelületek megóvásáért és fejlesztéséért kapta meg az elismerést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában