Támogatásból épül

2024.08.22. 15:35

Közösségi tér 1000 helyinek - 300 milliós beruházás Tápszentmiklóson

Harminc éves álom válik valóra Tápszentmiklóson. Júniusban elkezdődtek a 300 milliós projekt munkálatai, amelynek köszönhetően közösségi teret kap a település apraja nagyja. Csütörtökön lerakták az alapkövet, viszont már javában állnak az intézmény falai, a szakemberek már az ácsmunkákat végzik.

Simon Roberta

Tápszentmiklós közösségi ház alapkő kapszula letétele, Kovács József polgármester, Kara Ákos, Győr térségének fideszes országgyűlési képviselője és Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegye közgyűlésének elnöke.

Fotó: Krizsan Csaba

Élhető település Tápszentmiklós községben - ezzel a című pályázattal nyertek el nemrég a helyi önkormányzatban 250 millió forintos állami támogatást, amelyet teljes összegben egy több évtizedes terv megvalósítására fordítanak. Eddig nem volt a faluban olyan hely, ahol nagyobb rendezvényeket tarthattak volna, vagy kultúrházként, művelődési intézményként szolgált volna.

- A nyugdíjasok programjait több részletben, külön helyiségekben tudtuk csak megtartani, mert nem volt nagyobb létszámot befogadó terünk. Régóta szerettünk volna egy közösségi helyet, ahol mindenki kényelmesen elfér és találkozási pont lehet az itt élők számára. Nem gondoltuk, hogy ennyi időbe telik, de eljött végre a pillanat, hogy letehetjük az alapkövet, méghozzá úgy, hogy már javában zajlik az építkezés - fejtette ki Kovács József polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy júniusban komoly földmunkákkal és alapozással kezdődött el a projekt ugyanis a hivatal mögött, egy lejtős területre építkeznek, ahonnan kiváló a panoráma. Az új épületet nem csak hozzáépítik a hivatalhoz, de a tetőre felszerelt napelemek biztosítják majd az áramellátását is. Valamint 18 parkolót is kiépítenek a zöld terület mellé.

- Ez nem kis ünnep nekünk, Tápszentmiklós életében ez a második legnagyobb beruházás. A közösségi ház a tervek szerint december elejére készül el, reményeink szerint az adventi és karácsonyi programjainkat már a legújabb és legmodernebb felszereltséggel készült intézményben tarthatjuk meg - tette hozzá Kovács József, aki reménykedik, hogy a még hiányzó 38 millió forintos összegre is kapnak támogatást az épület befejezéséig. Ha nem így lesz, az önkormányzatnak saját zsebéből kell ezt finanszíroznia.

Az alapkőletételen Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy egy ilyen kis - 1000 lélekszámú - település életében hatalmas lépés a jelentős beruházás.

Közösségi tér hús-vér beszélgetésekre és találkozásra ad lehetőséget, ami manapság egyre fontosabb. Be kell látni, hogy a támogatások nélkül a falvakban a fű sem nő, így örülünk, hogy azt az időszakot élhetjük, amikor egymást követik a felújítások és hétről-hétre egyre több szalagot vágunk át

- fogalmazott Németh Zoltán.

Kara Ákos országgyűlési képviselő köszöntőjében kitért arra is, hogy az elmúlt esztendőben ugrásszerűen megnőttek a beruházások és egyre több településen épült közösségi tér.

- Küzdelmes út vezetett idáig, hogy Tápszentmiklóson is megvalósuljon a több évtizedes álom. Magam sem gondoltam, hogy ennyi időbe telik, végül sikernek könyvelhetjük el. Tudom, hogy vannak még álmok, amiket szeretnének a helyiek megvalósítani, ebben továbbra is megkapják a segítségemet - fűzte hozzá Kara Ákos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában