Kitüntetés

2024.08.20. 17:16

Guntram Thurnher, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke kapta a Pro Urbe-díjat Mosonmagyaróváron

Ünnepi díszközgyűlésen, Moson és Magyaróvár egyesítésének 85. évfordulóján Pro Urbe-díjjal tüntették ki Guntram Thurnhert, az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnökét, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezetőjét.

Mészely Réka

Guntram Thurnher, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke kapta a Pro Urbe-díjat Mosonmagyaróváron

Fotó: Mészely Réka

A Városháza dísztermében, a képviselő-testület, testvérvárosok delegációi és a korábbi Pro Urbe-díjasok jelenlétében adták át a Lajta-parti város legrangosabb elismerését, a Pro Urbe-díjat. Árvay István polgármester javaslata alapján ezúttal Guntram Thurnhert, az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnökét, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. ügyvezetőjét jutalmazták a kitüntetéssel példaértékű társadalmi és szociális szerepvállalása elismeréseként. A városvezető a laudációban méltatta a Németországban született, Ausztriában felnevelkedett üzletembert, aki több mint két évtizede alapította az  UFM Bt.-t.  Guntram Thurnhert a virilisták sorában többször kitüntették, ahogy széleskörű karitatív szerepéért is átvehette a Mecénás díjat. 

Nagyon nagy megtiszteltetés ez a díj

– köszönte meg az elismerést Guntram Thurnher, aki vallja, hogy "Jobb adni, mint kapni" és azt, hogy vezetőként társadalmi felelősségvállalás is ráhárul. Büszkén beszélt arról is, hogy az MKC a magyar bajnokságban harmadik helyen végzett. Hozzátette: megszerette Mosonmagyaróvárt, és mára lokálpatriótának érzi magát. 

Az idei díjazottat dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice-ház alapítója, korábbi Pro Urbe-díjas köszöntötte elsőként. A hospice alapítvány nevében köszönte az eddigi támogatásokat Guntram Thurnhernek, és kívánta, maradjon továbbra is a jó mecénások sorában. A kitüntettnek, aki az Európai Borlovagrend tagja, egy bort is ajándékozott, orvosi tanácsokkal is ellátva. 

Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesületének elnöke szintén méltatta az idei Pro Urbe-díjast. Mint elmondta, Guntram Thurnher a civil szervezet legnagyobb támogatója: eddig 30 szűrőprogramot, közel 5000 szűréssel, 25 átadást tudhatnak maguk mögött. A közös jótékonysági akciók révén 20 millió forinttal – ebből csak idén 6 millió forintot – segítettek az oktatási és szociális intézményeknek. 

Kedves, barátságos, de következetes, precíz, szigorú, aki megnézi, mire költik a pénzét – így látja Ratkay Katalin Guntram Thurnhert.

Az ünnepi műsor után még Vitéz Péter, az MKC Szurkolói Klub és a Mofém Fúvószenekar elnöke trombitaszóval lepte meg a díjazottat és az egybegyűlteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában