EzTörténtKisalföld

2024.07.16. 08:54

Megtámadott egy kisfiút egy farkaskutya Sopronban

10 éve – Nagy a kereslet - teljes kapacitással fog működni a győri járműgyár 

A nagy piaci keresletnek köszönhetően három műszakban üzemel az Audi Hungária Motor Kft. győri járműgyára. Több mint 3000 munkatárs dolgozik ott. 

„Az új járműgyár az Audi TT harmadik generációjának bevezetésével teljes kapacitással fog üzemelni” - mondta Gerd Walker,a győri gyár járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „Jelenleg gőzerővel készülünk az új Audi TT Coupé sorozatgyártásának elindítására. A harmadik műszak bevezetése elengedhetetlen. Ezáltal biztosítani tudjuk, hogy termékeink prémium minőségben, határidőre érkezzenek meg ügyfeleinkhez. Bízom benne, hogy az átállást csapatunk rugalmasságának és elkötelezett munkájának köszönhetően zökkenőmentesen tudjuk megvalósítani.” Az Audi TT és TTS sorozatgyártásának elindulásával a dizájnikon harmadik generációjának teljes gyártási folyamata Győrben valósul meg. A járműgyár éves termelési kapacitása 160 ezer autó. A Győrben gyártott modellek iránt nagy a kereslet. Az új járműgyár megnyitásával az Audi Hungária több mint 2100 munkahelyet teremtett. Jelenleg több mint 3 ezer munkatárs személyügyekért felelős ügydolgozik itt - mondta dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungária személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. 

 

20 éve – Gyereknek ugrott a kutya 

Német juhászkutya támadott meg egy 7 éves kisfiút Sopronban. A gyerek nagyszülei lövéreki kertjében játszott a kutyával, amikor megtörtént a baj, de szerencsére nem történt tragédia. A nyaki és koponyasérüléseket szenvedett fiút a soproni kórházban ápolják. Németh Lajosnak és Regényi Ákosnak köszönhető, hogy nem végződött tragédiával a hétéves Gábor és a kétéves, Miki névre hallgató német juhász békésen induló játszadozása Sopronban. - A közelben dolgoztunk, amikor gyereksírásra figyeltünk fel - idézte fel az eseményeket Németh Lajos. - Először nem gondoltunk semmi rosszra, de aztán egy asszony futott felénk, hogy segítsünk, mert a közeli kertben kutyatámadás ért egy kisfiút. Ekkor már kétségbeesetten sikoltozott a gyerek. Azonnal rohantunk a helyszínre, de a kapu zárva volt. Nem tehettünk mást, bemásztunk. 
— A kutyát elkergettem, a kisfiút pedig ölbe vette a munkatársam - szerencsére a kaput belülről ki tudtuk nyitni - és azonnal autóba ültünk, hogy kórházba vigyük - mesélte Németh Lajos. -Végig beszéltem hozzá, eszméleténél volt, ő adta meg az édesapja telefonszámát is, akit értesítettem. Hogy mi is történt pontosan, azt egyelőre nem lehet tudni. A nagymama elmondása szerint Gábor már több napja náluk lakott. Amikor megtörtént a baj, esnem volt otthon, a nagypapa pedig a házban volt, ezért nem hallotta meg a gyerek sírását. A Miki névre hallgató kutyát tavaly ősszel fogadták be, az állatorvos szerint kétéves volt. Szelíd, békés, játszadozó kutyusként ismerték meg, korábban Gáborral is mindig barátságos volt. Nem tudja, miért támadt rá unokájára, de a majdnem tragédiával végződő eset után elvitette a sintérrel, hogy sohase fordulhasson elő hasonló eset. - Az ölemben tartottam a kisfiút - mondotta Regényi Ákos. -Erősen vérzett a nyaka és a feje, attól tartottunk, hogy túl sok vért veszít. Ezért nem hívtunk mentőt, tudtuk, hogy minden perc számíthat. A kórházban kiderült, hogy szerencsére nem esett komoly baja Gábornak - tudtuk meg édesapjától. Délelőtt még az intenzív osztályon ápolták és tartották megfigyelés alatt, délután pedig összevarrták fejsérüléseit. 

 

 

 

30 éve – Kulcsátadás Győrújbaráton

Tegnap délelőtt egy felújított Lada 1300-as gépkocsival erősödött a győrújbaráti körzeti megbízotti szolgálat, így a településen dolgozó Mészáros László őrmesternek a továbbiakban nem saját Skodáját kell használnia. A megyei rendőr-főkapitányság lefutott gépkocsijait egy program keretében a Győri Rendőrkapitányság a Biztonságunkért Alapítvány segítségével sorra felújítja és szolgálatvégzésre a területén dolgozó körzeti megbízottaknak adja át. Tankovics Imre alezredestől, a körzeti megbízotti alosztály vezetőjétől megtudtuk, a győrújbaráti rendőrautó már a hetedik volt ebben a sorban. A most átadott gépkocsi felújítása eltér az eddigiektől, hiszen a győrújbaráti önkormányzat az alapítvány szűkös anyagi helyzetét ismerve magára vállalta a felújítási költségek jelentős részét - mondta el Gombár Sándor győri rendőrkapitány. - Amikor a rendőrség felajánlotta az autót, a helybéli iparosok segítségét kértem - tudtuk meg Fülöp Imre polgármestertől. - Nem kellett csalódnom, mindegyikük azonnal igent mondott, így nemcsak kérjük a fokozott rendőri jelenlétet, hanem mi is tudunk tenni valamit a közbiztonság javításáért. A község iparosai közül Németh László, ifj. Tullner Dezső, Merkli Ernő és Stipsits Dénes társadalmi munkában végezte el a motor karosszéria-felújítását, a festést és a villamos munkákat, az önkormányzat közel 70 ezer forintot fordított a szükséges anyagokra, és a rendőrségi műhely is alkatrészekkel segítette a felújítást. A megkülönböztető jelzésekkel és leállító készülékkel felszerelt rendőrautó péntekkel megkezdheti a járőrözést Győrújbarát területén. A program következő lépcsőjeként a Győri Rendőrkapitányság két héten belül Kisbajcson is átad egy újabb felújított járőrkocsit, és az év végéig a tápi körzeti megbízott is szolgálati autót kap. Ha ez megtörténik, akkor a Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén az összes kmb-s hivatali autóban vigyázhatja a rendet. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában