Zene, tánc, finom falatok

2024.09.07. 21:20

A tradíciókat ünnepelték Bánfalván

Bódvai Ildikó

Ismét megtelt a Hajnaltér rendezvénysátra és környéke a Bánfalváért Baráti Kör szombati, hagyományőrző rendezvényén. Az immár 25 éves egyesület Bánfalva értékeinek, hagyományainak ápolását és megőrzését tűzte célul. A Kisboldogasszony napi búcsú apropóján a tradíciókat ünnepelték felvonulással, koszorúzással, bográcsozással, finom falatokkal, sok zenével és kulturális programokkal. A vendégeket Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke köszöntötte.

ünnepelték
A fazekakban finom falatok készültek, ami az utolsó cseppig elfogyott. 
Fotó: Szalay Károly

Sikere volt a kézművesek és a helyben alkotók kiállítása, de az igazi attrakciók a színpadon történtek. Aki csak tehette - mert nem kellett a bográcsoknál szorgoskodnia -, az követte a hagyományőrző együttesek műsorát. Kópházáról, Ágfalváról és Brennbergbányáról is érkeztek vendégek. Az iskolások és óvodások német és horvát nyelvű műsorral mutatkoztak be, de fellépett a Bánfalvi Kórus és a Testvériség Néptáncegyüttes is. 

Megfogadva a szervezők felhívását, sokan érkeztek tradicionális viseletben, ami még hangulatosabbá tette a rendezvényt és idén az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak.

Vasárnap templomszentelési istentiszteletre várják a híveket a Sopronbánfalvi Evangélikus templomban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában