Pro Santitate díj és oklevél

2023.11.06. 19:31

Rangos kitüntetést kapott a soproni orvosigazgató helyettes, dr. Kulcsár Dániel

Pro Santitate díjakat és miniszteri okleveleket adott át dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár a közelmúltban azoknak a szakembereknek, akik elkötelezett és kimagasló tevékenységükkel segítik a hazai betegellátást. A rendezvényen dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont orvosigazgató helyettese Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült.

Kisalföld.hu

Dr. Kulcsár Dánielt kitüntetése alkalmából dr. Molnár Sándor, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója is köszöntötte.

Dr. Kulcsár Dániel, orvosigazgató helyettes Sopron egészségügyi ellátásának fejlesztésében és irányításában betöltött kiemelkedő szerepe, valamint az urológia szakterületén végzett magas színvonalú orvosi tevékenysége elismeréseként vehette át a Miniszteri Elismerő Oklevelet. Kitüntetése alkalmából a Soproni Gyógyközpontban is köszöntötték, dr. Molnár Sándor PhD főigazgató méltató gondolatait követően emléklappal gratulált az elismeréshez, és megköszönte az intézményben végzett példaértékű munkásságát - adta hírül a Soproni Gyógyközpont.

Dr. Kulcsár Dániel 1979-ben, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen vette át orvosi diplomáját. Az Egri Markhot Ferenc Kórház Sebészeti és Urológiai Osztályán kezdte meg gyógyító tevékenységét. 1983-ban urológiai, majd 1987-ben sebészeti szakvizsgát tett.

Egészségügyi pályafutása során bejárta a szakmai ranglétra minden fokát, 1990-ben adjunktusi, 1997-ben pedig főorvosi kinevezést kapott. 2004-2008 között az egri kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosi feladatait látta el, az egység szakmai tevékenységét mindvégig magas színvonalon irányította. 2008-tól egy évig Svédországban gyarapította szakmai ismereteit.

2009-ben pályázta meg, majd nyerte el a Soproni Erzsébet Kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosi pozícióját. 10 éven keresztül irányította a szakmai egység munkáját. Sokat tett a fekvő- és járóbeteg ellátás dinamikus fejlesztéséért, az endoszkópos eljárások meghonosításáért. Az osztály tevékenységét jelenleg is segíti szerteágazó szakmai ismereteivel.

Dr. Kulcsár Dániel több éven keresztül látott el menedzsmenti feladatokat a soproni kórházban, a betegellátás iránti alázatát azonban soha nem veszítette el. 2018-tól 2019-ig, valamint 2021-2022 években orvos-igazgatóként, majd 2019 februárjától 2020 decemberéig főigazgatóként irányította magas színvonalon a Soproni Gyógyközpont szakmai tevékenységét. A COVID-járvány kezdetén intézményvezetőként nagy munkabírással koordinálta a kórház védekezési és járványügyi tevékenységét, a betegutak szervezését és a koronavírusos betegek ellátását. 2022 januárjától (jelenleg is) a kórház orvosigazgató helyetteseként segíti a menedzsment munkáját, emellett részt vesz a napi betegellátásban is.

Dr. Kulcsár Dániel munkája során nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésére, széleskörű szakmai tudásának átadására. Odaadással tanítja az urológiai szakvizsgára készülő szakorvosjelölteket. Kimagasló felkészültsége, a szakmai újdonságokra és a folyamatos fejlődésre való nyitottsága betegek százait segítette a gyógyuláshoz.

Rendszeres résztvevője és előadója különböző tudományos továbbképzéseknek, konferenciáknak. Nevéhez 60 előadás, 10 közlemény és 2 könyv fejezet fűződik. Számos tudományos társaság tagja, több cikluson át volt a Magyar Urológus Társaság vezetőségi tagja, illetve póttagja. Kisebb megszakítással, 2009 óta látja el a Soproni Gyógyközpont Szakmai Vezető Testületének elnöki feladatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában