Elismerések

2023.10.09. 11:12

Kiosztották a Caritas Hungarica-díjat - Mutatjuk a díjazottakat Győr-Moson-Sopronból - fotók

Tizenkettedik alkalommal osztották ki a Caritas Hungarica-díjat szombaton a budapesti Magyar Szentek Templomában.

Kisalföld.hu

Felvételünkön a megyei díjazottak.

A Győri Egyházmegyéből Csapóné Obendorfer Erika, Kránitz Péter és Tóth János, a Pannonhalmi Egyházmegyéből Honner Lászlóné kapott elismerést. A kitüntetés alapkoncepciója 2012-es alapítása óta mit sem változott: a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Karitász vezetősége ki szeretné emelni azokat az önkénteseit, akik példaértékű karitatív munkát végeznek az ország bármely pontján.

Herczegh Anita, a Karitász jószolgálati nagykövetének köszöntője után Zagyva Richárd, a Karitász Országos Központjának igazgatóhelyettese felvezetőjében rámutatott, ennek kiemelt fontosságára: számos marginalizálódott és elmagányosodott idős, beteg, fogyatékossággal élő ember vagy mélyszegénységben élő család a karitász önkéntesei révén kap reményt terheik további hordozásához.

A Katolikus Karitász önkéntes hálózatában az ország 16 egyházmegyei központjában, 17 szociális intézményében, több mint 880 települési csoportjában, valamint az országos segélyakciók alkalmával évente közel 10.000 önkéntes vállal karitatív munkát, a cselekvő szeretet jegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában