Hagyomány

2023.10.15. 09:34

Egykori csornai Mofém-dolgozói találkoztak - fotók

Régi hagyomány, hogy az egykori csornai mofémosok dolgozói találkozót" rendeznek. Ilyenkor közösen elevenítik fel a szép élményeket, a gyár fénykorát. A hétvégén Sopronnémetiben találkoztak a mofémosok, ahol Bognár Sándor, a falu polgármestere, szintén volt Mofém-dolgozó adott helyett a rendezvénynek.

Kisalföld.hu

Fotó: Kránitz József

Kránitz József huszonhét évet dolgozott a gyárban, természetesen örömmel fogadta el a meghívást a találkozóra. Amint azt közösségi oldalán leírta: megemlékeztek emberségről , barátságról és az egymás iránti tiszteletről.

Köszönet a sopronnémeti polgármester úrnak, Bognár Sándornak, aki helyet adott ennek a rendezvénynek. Köszönet a szervezőknek és azoknak, akik segítettek az előkészületekben. Minden jelenlevőnek békét és jó egészséget kívánok. Jó volt veletek lenni és emkékezni

- jegyezte meg Kránitz József.

A Mofém Csorna meghatározó munkahelye volt, ahol öt-hatszáz helybeli és környékbeli kereste kenyerét. A cég támogatta a kulturális és a sportéletet is. 1969. február elsején kezdte meg működését, mint a mosonmagyaróvári gyár része, később aztán önállósodott. Nem is nagyon volt olyan család a településen, amelyik valamiképp ne kötődött volna a Mofémhez. Voltak famíliák, melyekből négyen-öten is dolgoztak ott. Az üzem sikeres volt, külföldre is termelt. A Mofém az 1990-es évek második felében, a kétezres évek elején kezdett „halódni”. Elbocsátásokról szóltak a hírek, aztán végleg lakat került a kapura. A „szakik” azonban nem szakadtak el egymástól. Az egykori munkatársak kisebb vállalkozásoknál helyezkedtek el, esetleg önállók lettek.

Tartották egymással a kapcsolatot, az első találkozót 20216-ban tartották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában