Kilenc mentőcsapat

2023.08.13. 09:49

Támogatás önkéntes szervezeteknek Győr-Moson-Sopronban

Százhatvanhét önkéntes mentőszervezet jut idén központi pályázati támogatáshoz Magyarországon, ebből kilenc Győr-Moson-Soproni mentőcsapatnak összesen 2,8 millió forintot osztanak szét.

Kisalföld.hu

A pénz az önkéntes tűzoltó- vagy polgárőrszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, a mentőszervezet tagjainak oktatására, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget. A mentőszervezetekben tevékenykedők létszámának növekedésével arányosan beavatkozásaik száma is emelkedett, tavaly 2625 katasztrófavédelmi műveletben vettek részt önkéntesek. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több mint 2,8 milliót oszt szét a járási mentőcsapatok között. A régióból 9-en pályáztak sikeresen: Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, az Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Hédervár Tűzoltó Egyesület, a Mosonmagyaróvári Önkéntes Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Osli, Győrszemere Község Tűzoltó Egyesülete, a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízipolgárőr Egyesület, a Rajkai Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Természetőr Egyesület. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában