15 és 20 ezer forint

2023.08.05. 11:00

Az iskolakezdésben segít a gönyűi önkormányzat

A támogatás általános iskolás korú gyermek esetén tizenötezer, középiskolás korú gyermeknél húszezer forint, és a tanuló 19 éves koráig igényelhető.

Barki Andrea

Gönyűi önkormányzat iskolakezdési támogatást nyújt azoknak az általános iskolai vagy középiskolai tanulmányokat folytató diákok szüleinek, gyámjának, akik a községben bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és életvitelszerűen Gönyű községben tartózkodnak legalább egy éve. 

A támogatás iránti kérelmet a polgármesteri hivatalban - ügyfélfogadási időben, a szükséges mellékletek bemutatásával - Tamás Istvánnénál szeptember 30-ig lehet benyújtani addig a tanévig, amelyben a gyermek a 19. életévét betölti. A kérelmek letölthetők a honlapról, illetve megtalálhatók a hivatalban, helyi boltokban. 

A helyi általános iskola tanulóinak iskolalátogatási igazolását a polgármesteri hivatal az előző évekhez hasonlóan az iskolától beszerzi. Jogszabályváltozás miatt iskolalátogatási igazolás helyett szeptember 1-től, az érvényes diákigazolvány másolata is benyújtható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában