Közélet

2021.10.22. 17:04

Jótékonysági programok és össznépi iskolabál – Diákfórumot tartottak Győrben

A Városi Diákfórum és a középiskolák diákönkormányzatainak erősödő igénye az intézmények, tanulói szervezetek összefogása,együttműködése – ez derült ki képviselőik programtárgyaló ülésén a városházán.

kisalfold.hu

Fotó: Marcali Gabor

A Covid-19 járvány kezdete óta most találkoztak először a diákszervezetek képviselői. Tizenhárom középiskola küldöttei vettek részt az eseményen, melyet Radnóti Ákos alpolgármester nyitott meg.

Hangsúlyozta, hogy a város számára fontos érték a fiatalok önkormányzatisága, érdekeik képviselete, az őket foglalkoztató gondolatok, tervek megismerése és támogatása. A város vezetői nemcsak figyelemmel kísérik a diákok sorsát, elképzeléseit, hanem rendszeres, érdemi kapcsolatot tartanak fenn velük, bevonják őket a közös munkába, és segítik a felmerülő gondok megoldását. Radnóti Ákos szerint ezért is fontos, hogy minél több iskola csatlakozzon a közös programokhoz. Az alpolgármester átadta a Győr 750 ifjúsági fotópályázat fődíját Vig Norbertnek.

A Városi Diákfórum szeptemberben tartotta tisztújítását, Guth József, az új elnök ismertette programjukat. Szerveznek jótékonysági programsorozatot és csapatépítő tábort is.

A különböző középiskolák képviselői szintén ismertették terveiket. Legaktuálisabb közös programjuk a 24 órás vetélkedő, de döntöttek arról is: rendeznek egy „össznépi iskolabált”, valamennyi győri középiskola diákjainak részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában