Rég láttak ilyent bíróságon

13 órája

Molotov koktéllal akarta megölni exét - Újabb bűncselekmény miatt szakadt félbe a tárgyalás - fotók

Szokatlan, egyedi eset történt szerdán a Győri Törvényszéken. Kiderült, hogy nem tudják folytatni a tárgyalást annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint kis híján megölte ex barátnőjét Győrben Molotov-koktéllal.

Simon Roberta

Győrben ítélhetik el mindkét emberölési kísérletért a vádlott férfit. Fotó: Molcsányi Máté

Emberölési kísérlet a vád

Előkészítő ülést tartottak szerdán a Győri Törvényszéken, a vád különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség nem tett mértékes indítványt. Később ki is derült miért, sőt, még a vádlottat se tudták meghallgatni.

Nem bírta elfogadni a szakítást, molotov koktélt készített majd abba az üzletbe dobta, ahol exe dolgozott. Fotó: Molcsányi Máté

Fenyegetőzés ittasan

A vádirat szerint a férfi 2015 óta volt kapcsolatban a sértettel, aki egy győri élelmiszerboltban dolgozott. 2022 májusában megromlott közöttük a viszony, a nő szakítani akart, de ezt nem akarta elfogadni a párja. A szakítást követően a vádlott telefonon és személyesen is azzal fenyegette meg exét, hogy kirúgatja a munkahelyéről, tönkreteszi az életét, ha nem fogadja vissza. Az is kijelentette, hogy az új barátját szétveri. 

Egyszer a munkahelyén is zaklatta a nőt, ekkor rendőri intézkedésre is szükség volt. 

2022 nyarán, a nő egyedül dolgozott a boltban, amikor az esti órákban megjelent a vádlott ittas állapotban. A férfi miközben szeszes italt vásárolt közölte, hogy nem érti, miért szakított vele a nő. Majd ki-be járkált az üzletből, tovább magyarázott, míg a sértett a vásárlókkal foglalkozott.

Hazament fegyvert készíteni

Hiába próbálta elküldeni, szóváltás alakult ki közöttük, a férfi idegesen távozott és elhatározta „Molotov koktélt” készít és azzal megy vissza a bolthoz. 

Miután elkészítette otthon házilag a fegyvert, visszament az üzlethez és újra balhézni kezdett. A végén már volt párja megölésével is fenyegetőzött. A huzavona közben a párkányra tette a Molotov koktélt, rágyújtott egy cigarettára, majd inni kezdett.

Leverte a gázolajos üveget, ami eltörött. Az egyben maradt részt öngyújtójával meggyújtotta és az üzletbe dobta. Az üvegdarab a bejárati ajtó közelében lévő üdítőitalos göngyölegre esett, a benne lévő gázolaj pedig az ajtó előtti szőnyegre folyt. 

Többször egyeztetett a vádlott kirendelt védőjével az előkészítő ülésen. Fotó: Molcsányi Máté

A vádlott ezután még az olajos törött üvegdarabot próbált meggyújtani, de sikertelenül. A nő a történtek után telefonon értesítette a biztonsági szolgálatot. Hiába értek a helyszínre, a férfi továbbra sem távozott, végül a helyszínre érkező rendőrök igazoltatták, majd előállították. 

Bánatában tette, az alkohol miatt?

Nem bántottam Esztert soha, a 7 év alatt, amíg együtt éltünk. Őt sem és mást sem akartam bántani, de nem tagadom, hogy elkövettem a bűncselekményt. Ittas voltam és elkeseredett

- mondta a tárgyaláson a súlyos vádakkal illetett férfi, viszont a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le.

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi nem csak exének életére akart törni, de tettével mások életét is veszélyeztette. Így az különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet mellett veszélyeztetéssel is vádolják.

Új részlet miatt nem folytatták

A szerdai előkészítő ülésen derült ki, hogy a férfi ellen folyamatban van egy másik ügy, ami szerint szintén emberölési kísérletet követett el Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. Az ügyészség a későbbiekben szeretné egyesíteni a kettőt, azonban a miskolci ügyészség még nem emelt vádat. A rendőrség nyomoz, úgy tudni DNS-mintára várnak. Dr. Novák Tünde ügyésznő ezért nem akarta folytatni bizonyítási eljárással a tárgyalást.

Több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlettel vádolhatják meg, ha egyesítik a két ügyet. Fotó: Molcsányi Máté

Dr. Bóka Tibor bíró megjegyezte, hogy a férfi vallomása megváltozhat, ha végre vádirat születik a másik ügyben. Így rendhagyó módon nem folytatták az ülést, és újabb időpontot sem tűztek ki, amíg nincs eredmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában